[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orfeó Manresà - Viquipèdia

Orfeó Manresà

De Viquipèdia

L'Orfeó Manresà és una entitat cultural fundada a Manresa el 1901 arran d'un concert de l'Orfeó Català l'1 de setembre d'aquell any, que va causar molt impacte entre els membres de les entitats locals, sota l'impuls d'Estanislau Casas i Leonci Soler i March.

La seva dedicació és eminentment coral i actualment consta d'un cor amateur de 45 membres de prestigi. Endemés d'actuar arreu de Catalunya, l'Orfeó ha actuat a diverses ciutats espanyoles i a França, Àustria, Txèquia, Eslovàquia, Gran Bretanya, Holanda, Suïssa, Itàlia i Iugoslàvia. Ha interpretat obres com: el Davide penitente, el Requiem i la Missa de la Coronació de Wolfgang Amadeus Mozart; el Glòria d'Antonio Vivaldi; el Magnificat de Johann Sebastian Bach; el Messies de Georg Friedrich Händel i altres. Ha actuat al Palau de la Música Catalana, a la sala Smetana de Praga, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i el 1995 representà arreu de Catalunya la Cançó de la terra, obra de Rafael Subirachs, amb lletra de Jacint Verdaguer.

El 1989 va rebre el primer premi per a cors mixtes de l'Orquestra Simfònica de Praga, i el 1997 en va obtenir el segon lloc al festival de Ejea de los Caballeros. El 2001 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria. El 2003 va celebrar el seu centenari amb la representació del Retaule de la llum.

[edita] Enllaços externs