[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Oliva - Viquipèdia

Oliva

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre el fruit de l'olivera. Per a altres significats, vegeu «oliva (desambiguació)».

L'oliva és el fruit de l'olivera. Botànicament és una drupa.

Comparat amb altres fruits en drupa té la difereència de contenir un component amargant (oleuropeina) i poc sucre (2.6-6%) i un alt contingut d'oli (12-30%) que depen del moment de la collita i la varietat.

Amb l'excepció d'algunes varietat com la Thrubolea grega no es poden consumir com a oliva de taula sense el pas previ de treure'n l'amargor que es pot fer només posant-les en aigua i canviant-la diverses vegades o sometent-les a l'acció de l'hidròxid sòdic amb una posterior fermentació (en el sistema espanyol o sevillà) o sense fermentació (en el sistema californià o occità).

Totes les varietats d'oliva són negres quan maduren, en general es cullen verdes per adobar-les i les olives negres californianes també han estat collides verdes i les han tornat negres per oxidació artificial. Les olives negres d'estil aragonès (varietat empeltre) es cullen ja negres.

[edita] Mida

Es poden consumir olives de qualsevol calibre però els mercats acostumen a preferir les mides més grans superiors als 3 grams de pes.

[edita] Pinyol

Cal que siguin varietats que es pugui extreure amb facilitat.

[edita] Varietats

Hi ha diferents varietats d'oliva: