[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Naomi Watts - Viquipèdia

Naomi Watts

De Viquipèdia

Naomi Watts

Naomi Watts
Nom real: Naomi Ellen Watts
Naixença: 28 de setembre de 1968
Shoreham, Kent, Anglaterra,
Nacionalitat: anglesa-australiana
Fitxa a IMDb

Naomi Ellen Watts (Shoreham, Kent, 28 de setembre de 1968) és una actriu anglesa-australiana. És coneguda pels seus papers a Mulholland Drive, el remake de The Ring, i King Kong , així com per la seva nominació a l'Oscar per la pel·lícula 21 Grams.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Watts va néixer a Shoreham, Kent, Anglaterra, filla de Myfannwy , una comerciant d'antiguitats i dissenyadora, i de Peter, un enginyer de so que treballava amb Pink Floyd. Watts té un germà, Ben Watts, un any més gran i fotògraf als Estats Units.

Els pares del Watts es van separar quan tenia quatre anys, i quan tenia set anys, el seu pare va morir. Després de la mort del seu pare, la seva mare va traslladar la família a Llanfawr Farm, a l'illa d'Anglesey al nord de Gal·les, on vivien els avis materns de Watts.

Els Watts descrivien la mare com una hippie "amb tendències agressives" i gens de diners. Encara que la seva mare ocasionalment movia la família pel País de Gal·les i Anglaterra, sempre acabava retornant a Llanfawr Farm. Watts va viure allà fins els 14 anys. La família va traslladar-se a Sydney, Australia el 1982. La seva àvia era australiana, la qual cosa feia que la Naomi i la seva família tinguessin dret a ciutadania australiana. De la seva nacionalitat, ha dit, "Em considero britànica i tinc records molt feliços del Regne Unit".

A Sydney, Watts va assistir –entre d'altres- a l'Institut de Noies del Nord de Sydney, on va coincidir amb Nicole Kidman, amb qui té encara una estreta relació. El 1986 feu una pausa i se n'anà al Japó a treballar com a model, però l'experiència, que va durar quatre mesos, va ser infructuosa perquè Watts no tenia els requisits físics d'una model professional. Watts descriu això com un dels pitjors períodes de la seva vida. En retornar a Austràlia va treballar per a uns magatzems locals i després com a ajudant d'editor d'una revista de moda australiana. Una invitació informal per participar en un taller de teatre va revifar la seva passió per actuar, i així va deixar la seva feina per començar la seva carrera com a actriu.

La carrera de Watts va començar a la Televisió australiana, on apareixia en anuncis i en melodrames de televisió com “Home and Away” i “Brides of Crist”. El 1995 fa el salt als Estats Units, amb la pel·lícula "Tank Girl". Trobar papers de qualitat a Hollywood li fou difícil; aparegué en la sèrie "Sleepwalkers" i en produccions de la sèrie B, amb pel·lícules com "Children of the Corn IV: The Gathering". Gradualment, aconseguí millors papers, com a "Dangerous Beauty".

El 2001, Watts va protagonitzar la pel·lícula de David Lynch Mulholland Drive; aquesta tingué força èxit, i amb ella obtingué el premi a la Millor Actiu al Festival Internacional de Cinema de Cannes de 2001.

La seva següent pel·lícula va ser el semi-autobiogràfic Ellie Parker. El 2002, feia de protagonista en una de les pel·lícules més taquilleres d'aquell any, el remake de la pel·lícula de terror japonesa The Ring. L'any següent feia de protagonista en la pel·lícula "Ned Kelly". Per la seva actuació amb Sean Penn i Benicio del Toro a 21 Grams, del director Alejandro González Iñárritu Watts va tenir la seva primera nominació a l'Oscar a la millor actriu. Va produir i protagonitzar la pel·lícula independent "We Don't Live Here Anymore". Va treballar amb Sean Penn i Don Cheadle a "The Assassination of Richard Nixon", conjuntament amb Jude Law i Dustin Hoffman a la comèdia "I ♥ Huckabees" de David O. Russell, i feia de protagonista a la seqüela de "The Ring Two". Després va protagonitzar "King Kong" (2005), en el paper que immortalitzà Fay Wray en la pel·lícula original de 1933. Aquest King Kong ha estat la pel·lícula més comercialment reeixida de Watts. La premsa l'ha etiquetat com la "reina del remake" perquè ha fet de protagonista en molts, i està en la llista per fer de protagonista del remake de la pel·lícula The Birds d'Alfred Hitchcock (1963).

Watts amb el seu company Liev Schreiber
Watts amb el seu company Liev Schreiber

Watts va estar sortint amb Heath Ledger, després se la va relacionar amb el director Daniel Kirby, i des de la primavera de 2005, està amb l'actor Liev Schreiber, amb qui ha tingut un fill, Alexander Pete. Watts és amiga íntima de Benicio del Toro, amb qui coprotagonitzà "21 Grams". Després de filmar The Painted Veil, es va convertir al Budisme, afirmant "Tinc alguna creença però no sóc una budista estricta encara".

[edita] Filmografia

[edita] Premis

[edita] Oscar

Any Categoria Pel·lícula Resultat
2003 Oscar a la millor actriu 21 Grams Candidata


[edita] BAFTA

Any Categoria Pel·lícula Resultat
2003 Actriu 21 Grams Candidata


[edita] Enllaços externs