[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu de l'Empordà - Viquipèdia

Museu de l'Empordà

De Viquipèdia

El Museu de l'Empordà fou creat per l'Ajuntament de Figueres el 7 de desembre del 1946. Els seus antecedents es remunten al 1885, quan l'Institut Ramon Muntaner de la mateixa població va rebre un lot d'obres d'art en dipòsit del Museu del Prado.

Les sales del Museu de l'Empordà presenten un ampli ventall cronològic de l'art i l'arqueologia de la comarca des de la prehistòria fins als nostres dies, amb una especial dedicació a la pintura catalana i empordanesa dels segles XIX i XX. El recorregut comença amb una mostra de les troballes arqueològiques de l'Alt Empordà, des del neolític fins a la romanització, que inclou una col·lecció d'ornaments personals, ceràmiques gregues de figures negres i roges i recipients de vidre. Continua amb l'època medieval i moderna, on destaquen els capitells del monestir de Sant Pere de Rodes i els dipòsits d'obres del Museo del Prado (Antonio Rafael Mengs, Pierre Mignard, Francisco Herrera...).

A través de les obres de Ignacio Pinazo, Joaquín Sorolla, Isidre Nonell, Ramon Martí Alsina, Josep Berga i Boix, Ramon Casas, Pablo Gargallo, Francesc Gimeno i Arasa, Joaquim Mir, Francesc Masriera, Joaquim Sunyer, Frederic Marès, Josep Dunyach i Pere Casanovas, entre d'altres, es pot seguir la trajectòria de l'art català des de mitjans del segle XIX fins al modernisme i les primeres avantguardes, amb obres de Antoni Tàpies, Joan Ponç i Modest Cuixart.

Finalment, Ramon Reig, Josep Bonaterra, Marà Llavanera, Eusebi de Puig, Salvador Dalí, Àngels Santos Torroella, Àngel Planells, Joan Massanet, Evarist Vallès, Joan Sibecas, Ramon Molons, Joan Padern, Ramon Pujolboira, Lluís Roura i Josep Ministral, entre molts d'altres, ens mostren l'evolució de la pintura empordanesa des del paisatge realista, el surrealisme, l'abstracció conceptual i la nova figuració. El museu també projecte diverses exposicions temporals al llarg de l’any.

[edita] Enllaços

Coordenades: 42° 16′ 0.04″ N 2° 57′ 43.26″ E