[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Museu d'Art Modern de Nova York - Viquipèdia

Museu d'Art Modern de Nova York

De Viquipèdia

Vista del jardí, en el nou edifici del MoMA construït per Yoshio Taniguchi.
Vista del jardí, en el nou edifici del MoMA construït per Yoshio Taniguchi.

MoMA és l'acrònim en anglès de Museum of Modern Art (Museu d'Art Modern) de Nova York, una de les col·leccions d'art modern més importants del món. Els seus edificis permanents es troben situats a Manhattan tot i que, degut a importants reformes en los mateixos, la col·lecció s'ha traslladat a Astòria.

Situat al carrer 11 West amb el carrer 53 de Nova York, el MoMA obrí les seves portes al públic el 7 de novembre de 1929.

Està considerat un dels santuaris de l'art modern i contemporani del món, i constitueix (segons el parer de molts) una de les millors col·leccions d'obres mestres. Allotja peces com La nit estelada de Van Gogh, Broadway Boogie Wogie de Piet Mondrian i obres d'artistes americans de primera línia tals com Jackson Pollock, Andy Warhol i Edward Hopper. El MoMA posseeix també una important col·lecció dedicada al disseny modern.

Quan el Museu d'Art Modern començà a exposar les seves obres, els artistes d'aquella època pensaven que el cubisme, l'art abstracte, etc., era quelcom que topava amb les línies directrius que fins aleshores eren considerades la pauta en l'art veritable.

El MoMA conserva a les seves galeries el millor i més bell de l'art, incloent des de fotografies, pel·lícules, objectes d'orfebreri, mobiliari i objectes arquitectònics, així com obres mestres de pintura i escultura. Pel que fa les pintures dels Vells Mestres, compta amb obres de Pablo Picasso, Marc Chagall, Kandinsky, Mondrian, Matisse, entre d'altres.

Té també un Jardí d'Escultures d'Auguste Rodin, Alexander Calder, Nevelson i Maillol, i una sala de cinema.

Després de quatre anys de reformes que han costat prop de 55 milions de dòlars, hi ha noves galeries i molt més espai. Aquest museu té dos restaurants: el Garden Cafe, una cafeteria, i el Members Dining Room. És obert de divendres a dimarts de les 11h fins les 18h, i els dijous fins les 21h. Roman tancat els dimecres.

Taula de continguts

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs

[edita] Pàgina oficial

[edita] Guies

[edita] Imatges