[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mont Kosciuszko - Viquipèdia

Mont Kosciuszko

De Viquipèdia

Mont Kosciuszko
Vista del Kosciuszko des de l'est
Altitud: 2.228 m
Coordenades: 148° 16′ E, 36° 27′ SCoordenades: 148° 16′ E, 36° 27′ S
Situació: Nova Gal·les del Sud Austràlia
Serralada: Gran Serralada Divisòria
Material de formació: {{{Material}}}
Primera ascensió: {{{Primera ascensió}}}
Ruta normal: -
Muntanya - Muntanyes del món - Alpinistes

El Mont Kosciuszko, situat a les Muntanyes Nevades, al Parc Nacional de Kosciuszko, és el cim més alt de l'Austràlia continental. L'explorador polonés Paul Strzelecki li va posar aquest nom l'any 1840 en honor de l'heroi nacional polonés General Tadeusz Kościuszko.

Diverses mesures del pic que originalment va ser batejat com a Kosciuszko van mostrar que era lleugerament més baix que el seu veí, el Mont Townsend, i el noms van ser transposats oficialment, de forma que el Mont Kosciusko és el pic més alt d'Australia, i el Mount Townsend és el segon. [1]. La fotografia presa per Eugene von Guerard que es troba a la National Gallery of Australia titulada "Panorama del nor-est vist des del pic nord del Mont Kosciusko" és realment el Mt Townsend. [2]

[edita] Ascensió

Existeix un camí cap a Charlotte Pass, des del que surt un camí de 7 km cap el cim. Qualsevol persona amb un nivell físic mig el pot escalar. Fins l'any 1976 el camí estava obert als vehicles a motor.

El pic també pot ser escalat per Thredbo, camí un mica més llarg però igualment fàcil i que a més compta amb un telecadira que deixa a prop del cim.

El parc nacional de Kosciuszko compta amb les muntanyes esquiables més properes a Canberra i Sydney, amb les estacions d'esquí de Thredbo i Perisher Blue.

Es creu que el Kosciuszko podria haver estat coronat pels aborigens molt abans de l'arribada dels europeus.

[edita] Muntanyes d'Austràlia de superior alçada

Fora de l'Austràlia continental, però formant part de territori australià o reclamat per Austràlia:

  • El Pic Mawson, de 2.745 metres, situat a l'illa Heard de les Illes Heard i McDonald
  • El Mount McClintock. de 3.490 metres, i el Mount Menziesde 3.355 metres, al territori antàrtic australià.

[edita] Vincles externs


Els Set Cims
Àsia: Everest (8.848 m) • Sud Amèrica: Aconcagua (6.962 m) • Nord Amèrica: McKinley (6.194 m) • Àfrica: Kilimanjaro (5.895 m)
Europa: Elbrús (5.642m) / Mont Blanc (4.808 m) • Antàrtida: Massís Vinson (4.892 m) • Oceania: Puncak Jaya (4.884 m) / Kosciuszko (2.228 m)