[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maurice Allais - Viquipèdia

Maurice Allais

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel d'Economia
(1988)

Maurice Allais ( París, França 1911 ) és un economista, físic i professor universitari francès guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 1988.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Va néixer el 31 de maig de 1911 a la ciutat de París. Va estudiar enginyeria a l'Escola Politècnica de París l'any 1931, en la qual es graduà l'any 1933. Després de realitzar el servei militar i participar en la Segona Guerra Mundial inicià la seva activitat docent a la Universitat de París.

[edita] Recerca econòmica

Les seves àrees principals de recerca han estat els equilibris del mercat, desenvolupant matemàticament els treballs sobre l'equilibri i l'eficiència dels mercats determinats per Vilfredo Pareto i Léon Walras; la teoria del economia i els processos intertemporals, que realitzat juntament amb Paul Samuelson i ha esdevingut un model multidisciplinar en macroeconomia i teoria monetària.

Maurice Allais també desenvolupà el concepte de "la regla de l'or del creixement", que serà popularitzat pels treballs d'Edmund Phelps, i en el que demostrà que quan el tipus d'interès són iguals a la consumició del creixement de la tarifa es maximitza.

L'any 1978 fou guardonat amb la Medalla d'Or del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS), i el 1988 amb el Premi Nobel d'Economia pels seus estudis, pioners, sobre l'economia dels mercats i la utilització eficient dels recursos.

[edita] Recerca científica

Interessat en les anomalies gravitacionals va desenvolupar l'efecte Allais l'any 1954 mitjançant les lectures anòmales dels seus mesuraments mitjançant un pèndol durant dos esdeveniments separats d'un eclipsi de sol.

[edita] Enllaços externs