[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Matte Yehuda - Viquipèdia

Matte Yehuda

De Viquipèdia

מטה יהודה (he) /   (ar)
Matte Yehuda /
Districte
• Subdistricte
Jerusalem
Jerusalem
Superfície 520 km²
Altitud 172 m
Població (2004)
  • Densitat
33.400 hab.
64,23 hab/km²
Coordenades 31° 45′ 00″ N 34° 52′ 60″ ECoordenades: 31° 45′ 00″ N 34° 52′ 60″ E
Tipus de municipi Consell regional

Matte Yehuda (en hebreu, מטה יהודה, tribu de Judà) és un consell regional que agrupa diferents llogarrets repartits en un territori entre Tel Aviv i Jerusalem. Es fundà, oficialment, el 25 de juny de 1964 a partir de la fusió de quatre entitats municipals. Actualment, Matte Yehuda té repartits en una superfície de 586 km² més de 30.000 habitants, que provenen en la seva majoria del Iemen, el nord d'Àfrica, Europa Central, Rússia i l'Europa de l'Est.


Taula de continguts

[edita] Estructura municipal

Matte Yehuda, com a consell regional que és, agrupa en una única estructura municipal diversos nuclis habitats que, per si sols i degut que són molt petits, no podrien tenir ajuntament propi. A Matte Yehuda hi ha:

  • 38 Pobles rurals
  • 10 Kibbutz
  • 2 Pobles àrabs
  • 1 Poble juedoàrab (Colònia per a la pau Neve Shalom)

El govern del municipi s'estructura mitjançant un parlament local, que es forma amb un representant per cada poble. Les tasques d'aquest parlament són l'elecció de l'alcalde i dels regidors, l'aprovació dels pressupostos i la direcció de la política comunal.

[edita] Ensenyament

Matte Yehuda disposa de dues escoles secundàries (una de religiosa i una de laica), amb aproximadament mil escolars. Hi h també deu escoles primàries, amb 2.500 alumnes, i 64 llars d'infants amb 1.500 inscrits. 1.800 nens i nenes, a més, van a escola a altres municipis, sobretot a Jerusalem.

[edita] Economia

Un 50% del territori municipal és format, bàsicament, per boscos (100.000 hectàrees), parcs nacionals i zones de protecció ecològica, així com per jaciments arqueològics.

La resta del territori no urbà es destina principalment al sector primari. L'agricultura ocupa 40.000 hectàrees i produeix, majoritàriament, fruita, vi, verdures, cotó, flors i blat. També hi ha nombroses granges bovines i d'aviram, que produeixen llet, carn i ous. També disposa de nombrosos establiments de turisme rural.

[edita] Ciutats agermanades