[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria de Teck - Viquipèdia

Maria de Teck

De Viquipèdia

La princesa Maria de Teck formava part d'una llarga llista de prínceps menors de la casa reial britànica.

Maria de Teck, reina del Regne Unit (Londres 1867 - 1953). Princesa de Teck per naixement, es casà el 1893 amb el futur rei Jordi V del Regne Unit, assolint l'any 1910 el títol de Reina del Regne Unit i essent mare de dos reis: Eduard VIII del Regne Unit i Jordi VI del Regne Unit.

Taula de continguts

[edita] Naixement i educació

Filla dels prínceps de Teck, el príncep Francesc de Teck, príncep de la branca morganàtica de la família reial de Württemberg originada arran del casament de la comtessa hongaresa Claudine Rhédey de Kis-Rhéde amb el príncep Alexandre de Württemberg, fill dels ducs de Württemberg. La seva mare era la princesa britànica Maria Adelaida del Regne Unit, filla dels ducs de Cambridge, i néta del rei Jordi III del Regne Unit.

La família de la princesa de Teck no posseïa una extraordinària fortuna, més aviat el contrari. El príncep de Teck no rebé cap benefici del testament del seu pare, i la seva muller, la princesa Maria Adelaida rebia únicament una llista civil del Parlament, en concepte de princesa britànica. La llista arribava a les 5000 lliures esterlines de l'època. La princesa visqué una important temporada a Florència i tingué una estretíssima relació amb els seus parents alemanys en especial amb la princesa Augusta del Regne Unit.

[edita] Casament

L'any 1891 la princesa Maria de Teck es promesa amb el llavors duc de Clarence, tan sols dues setmanes després el duc mor d'una pneumònia. De la princesa es valorà, molt particularment per part de la reina Victòria, el seu caràcter fort i el seu sentit del deure.

La mort del duc de Clarence féu que la reina Victòria hagués de persuadir al seu altre nét, el duc de York, el futur Jordi V del Regne Unit per tal que es casés amb la jove princesa dels Cambridge. El casament se celebrà el 6 de juliol de 1893 a la Capella Reial del Palau de Saint James residència dels prínceps de Gal·les. El duc de York era fill dels prínceps de Gal·les, el futur rei Eduard VII del Regne Unit i la reina Alexandra de Dinamarca.

La parella tingué sis fills, un dels quals no arribà a la vida adulta:

[edita] Vegeu també

[edita] Duquessa de York i Princesa de Gal·les

Després del matrimoni la jove parella es va instal·lar al York Cottage una finca dintre de l'Estat de Sandringham a Norfolk. Portaren a terme una intensa sèrie d'activitats al voltant de l'Imperi que els portà a visitar des d'Austràlia fins a l'Índia. L'any 1901 es converteixen en Prínceps de Gal·les i el 1910 en Reis del Regne Unit.

[edita] Reina del Regne Unit i Reina viuda

L'any 1910 es converteix en reina i immediatament entre en conflicte amb la reina viuda Alexandra. Al llarg de més de quinze anys el conflicte entre les dues sobiranes fou extrem i notori per l'opinió pública.

Al llarg del regnat del seu espòs l'ajudà i el recolzà en ser més for gràcies als seus coneixement d'història i reialesa. Els seus consells ajudaren al seu espòs al llarg del seu regnat.

L'any 1935 celebraren les Noces de Plata del seu regnat i uns mesos després el rei moria al seu estimat Sandringham.

Des del primer moment es mostrà contrària al casament del seu fill el rei Eduard VIII del Regne Unit amb la senyora Wallis Simpson. Mostrà un suport incondicional al seu fill el rei Jordi VI del Regne Unit assistint a la seva coronació essent la primera reina viuda en fer-ho en la història britànica.

Durant la Guerra visqué amb la duquessa de Beuafort, filla del seu germà Adolf de Cambridge, realitzà nombroses visites a indústries i soldats britànics. L'any 1942 morí el seu fill el duc Jordi de Kent en un accident aeri.

Després de la Guerra, assistí complaguda al casament de la seva néta la reina Elisabet II del Regne Unit amb el príncep grec Felip d'Edimburg, a la mort del seu fill el rei Jordi VI del Regne Unit i a l'ascens al tron de la seva néta.

Gran amant de les joies llegà una de les més espectaculars col·leccions del món. Vegeu les joies de la reialesa.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Maria de Teck