[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marcià Albareda - Viquipèdia

Marcià Albareda

De Viquipèdia

Marcià Albareda (Vic, ? - Barcelona, 1675) fou un compositor del Barroc català. Fou mestre de capella a la catedral de la Seu d'Urgell i a la catedral de Barcelona i a la Seu de Manresa. Se'n conserven algunes obres de text religiós.

Tot i que no hi ha certesa sobre el lloc de naixement d'aquest compositor, molts el fan originari de Vic. El que si sabem és que de nen cantà al cor de la Seu de Barcelona, essent deixeble de Joan Pau Pujol. Des del 8 de gener del 1622 fins el 1626 va ser mestre de capella de la catedral de la Seu d'Urgell. El 24 de juliol de 1626 guanyà el mateix càrrec a la catedral de Barcelona, succeint al que havia estat el seu mestre, Joan Pau Pujol, mantenint aquesta feina fins a la seva mort. El seu successor fou Miquel Selma.

Com a Compositor s'identificà amb les noves formes que s'havien anat introduint tan en l'aspecte religiós com en el profà. El 13 de febrer de 1640 dirigí a la Catedral barcelonina una obra policoral, amb vuit Corals formades per les diferents capelles musicals de la ciutat. Una obra seva de 1643 és el Villancico al Santísimo Sacramento: Hoy deste pan consagrado a 8 veus.