[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

María del Pilar del Castillo Vera - Viquipèdia

María del Pilar del Castillo Vera

De Viquipèdia


Pilar del Castillo
Ministra d'Educació, Cultura i Esports
Al càrrec
28 d'abril de 2000 – 17 d'abril de 2004
Precedida per Mariano Rajoy Brey
Succeïda per María Jesús San Segundo
Naixement 31 de juliol de 1952
Nador (Marroc)
Partit polític PP

María Pilar del Castillo Vera ( Nador, Marroc 1952 ) és una política espanyola, Ministra d'Educació, Cultura i Esports durant el segon govern de José María Aznar i actual eurodiputada al Parlament Europeu.

[edita] Biografia

Va néixer el 31 de juliol de 1952 a la ciutat marroquina de Nador. De jove va traslladar-se a Granada, on estudià ciències polítiques en la universitat d'aquesta ciutat i d'on posteriorment en fou professora.

[edita] Activitat política

Afiliada al Partit Popular, entre 1995 i 1996 fou directora de la revista "Nueva Revista de Política, Cultura y Arte", i amb la victòria del Partit Popular en les eleccions generals de 1996 fou nomenada presidenta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), càrrec que exercí fins l'any 2000.

En la nova formació de govern de José María Aznar després de les eleccions generals de 2000 fou nomenada Ministra d'Educació, Cultura i Esports, ministeri que va unificar els departament d'educació, cultura i esports.

En les eleccions generals de 2004 fou escollida diputada al Congrés de Diputats per la província de Granada, escó que abandonà el juliol del mateix any per esdevenir eurodiputada al Parlament Europeu.

[edita] Enllaços externs


Precedida per:
Mariano Rajoy Brey
Ministra d'Educació
20002004
Succeïda per:
María Jesús San Segundo
Ministra de Cultura i Esports
20002004
Succeïda per:
Carmen Calvo Poyato