[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Cardona - Viquipèdia

Manuel Cardona

De Viquipèdia

Manuel Cardona ( Barcelona, Catalunya 1934 ) és un físic català.

[edita] Biografia

Nascut a la ciutat de Barcelona el 1934 es graduà en Ciències Físiques el 1955 per la Universitat de Barcelona. L'any següent aconseguí ampliar els seus estudis amb una beca a la universitat nord-americana de Harvard. Durant aquesta estada inicià els seus estudis sobre les propietats dielèctriques de diversos elements com el germani o silici, doctorant-se en Física aplicada el 1959.

Posteriorment aconseguí entrar a treballar als Laboratoris RCA de Zuric (Suïssa), traslladant-se el 1961 als laboratoris d'aquesta empresa als Estats Units.

A partir de 1964 inicà la docència en física a la Universitat nord-americana de Brown, posteriorment a Pennsylvania i Buenos Aires, traslladant-se el 1971 a l'Institut Max Planck d'Stuttgart, del qual en fou el primer director.

El 1988 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, juntament amb Marcos Moshinsky, pels seus importants descobriments en Física de materials, base de moltes de les noves tecnologies, i perquè la seva obra combina interessants aportacions a la ciència bàsica amb idees claus per a aplicacions posteriors.

[edita] Enllaços externs