[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mandúria - Viquipèdia

Mandúria

De Viquipèdia

Mandúria (Manduria , Μανδύριον) fou una antiga ciutat de l'antiga Calàbria (després Pulla) al territori dels sallentins, a menys de 40 km de Tàrent. Probablement pertanyia als sallentins o als messapis.

Fou teatre de la derrota del rei d'Esparta, Arquidam, fill d'Agesilau. La batalla de Mandúria es va lliurar el 3 d'agost del 338 aC, el mateix dia que la batalla de Queronea.

A la segona guerra púnica es va revoltar en favor de Cartago però fou assaltada per Fabius Maximus (209 aC) una mica abans de recuperar Tàrent. Segurament fou destruïda ja que no apareix com a municipi durant el període romà i Plini no n'esmenta no el nom en la seva llista de ciutats del sud-est d'Itàlia. Fou segurament un llogaret que va ser finalment destruït pels sarrains al segle VIII o IX. Els habitants es van establir no molt lluny, a Casal Nuovo.

Les ruïnes encara es poden veure i son bastant importants; a mes de les muralles amb un doble circuit queden restes de carrers i alguns edificis.

La moderna ciutat, Casal Nouvo, es diu avui també "Manduria", nom que va recuperar a finals del segle XVIII per concessió del rei de les Dues Sicílies.