[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

209 aC - Viquipèdia

209 aC

De Viquipèdia

Taula de continguts

[edita] Esdeveniments:

  • Tarento (actual Tàrant, Itàlia): Tropes de la República Romana sota el comandament de Fabi Màxim Cunctator prenen la ciutat que el general cartaginès Hanníbal havia conquerit tres anys abans.
  • Asculum (ara Ascoli Satriano, Pulla, Itàlia): victòria d'Hanníbal sobre l'exèrcit romà dirigit per Marc Clàudi Marcellus.
  • Tarraco (Tarragona, el Tarragonès): en surt un exèrcit i una flota romanes comandades per Escipió Africà en direcció a Cartago Nova (actualment Cartagena (Múrcia)). La ciutat, seu dels cartaginesos a la península Ibèrica, cau en mans romanes i s'apoderen de copiosos recursos que hi són emmagatzemats, d'hostatges, de les mines de plata i d'un port perfecte per a continuar el seu avanç cap al sud.
  • Pèrsia: Artaban I, rei de Pàrtia, és atacat pel rei selèucida Antíoc III, que pren Hekatompilos (al sud-est de la mar Càspia), la capital Arsàcida i Sirinx a Hircània. Antíoc III venç Artaban I en una batalla en el Mont Labus i aleshores força Artaban I a acceptar una aliança amb els selèucides.
  • Antiga Grècia: Com a strategos dels aquens, el general grec Filopemen és el responsable de tornar la Lliga Aquea en un poder agressiu, augmentant-ne la seva capacitat militar. Sota les seves ordres, la cavalleria i l'exèrcit aquea venç els aetolis en la frontera amb l'Èlide.

[edita] Naixements:

[edita] Necrològiques:

[edita] Pàgines que s'hi relacionen


Un any abans / Un any després


Si desitgeu realitzar alguna aportació al Calendari d'esdeveniments o a les Taules Anuals, us recomanem que consulteu prèviament el llibre d'estil, per tal d'aconseguir una coherència entre tots els viquipedistes.