[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kentrosaure - Viquipèdia

Kentrosaure

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Kentrosaure
Registre fòssil: Juràssic tardà
Esquelet de Kentrosaure , Museum für Naturkunde, der Humboldt Universitat zu Berlin
Esquelet de Kentrosaure ,
Museum für Naturkunde,
der Humboldt Universitat zu Berlin
Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Sauropsida
Superordre: Dinosauria*
Ordre: Ornithischia
Subordre: Thyreophora
Infraordre: Stegosauria
Família: Stegosauridae
Gènere: ''Kentrosaurus''
Espècies

K. aethiopicus (tipus)
?K. longispinus

Kentrosaure (Kentrosaurus) és un gènere de dinosaure que visqué al període Juràssic a Àfrica. Estava estretament emparentat amb el més ben conegut estegosaure. Presentava una doble filera de plaques del coll a l'extrem de la cua, també a sobre les espatlles. No se sap ben bé la seva utilitat, però es creu que podrien ser una eina defensiva i alhora termoreguladora. A més a més podria ésser un reclam en època de zel.

El kentrosaure fou descobert per una expedició alemanya a l'est d'Àfrica efectuada entre els anys 1909 i 1912. Fou Edwin Hennig el primer en descriure aquest gènere, l'any 1915. Un esquelet gairebé complet es va recuperar i reconstruir al Museu Humboldt, de la Universitat de Berlín però el museu fou bombardejat durant la Segona Guerra Mundial i molts dels ossos es van perdre.


Aquest article sobre dinosaures és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.