[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Pons - Viquipèdia

Josep Pons

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre el director d'orquestra. Per al compositor del classicisme, vegeu Josep Pons (compositor).

Josep Pons (1957) és un director d'orquestra català. És l'actual director de l’Orquestra Nacional d'Espanya.

Nascut a Puig-reig, al Berguedà, Josep Pons va rebre la seva formació musical bàsica a l'Escolania de Montserrat. Més endavant, a Barcelona, realitzà estudis de composició amb Josep Soler i de direcció amb Antoni Ros-Marbà.

El 1985 va ser cofundador de l'Orquestra de Cambra Teatre Lliure en el marc d'una institució de gran prestigi teatral com és el Teatre Lliure de Barcelona; aquesta agrupació s'especialitzà en el repertori de música del segle XX per a orquestra de cambra; el conjunt adquirí un prestigi internacional amb diversos enregistraments d'obres de Falla, Frederic Mompou, Albéniz, Gerhard i Stravinski així com de compositors actuals com Luís de Pablo, Joan Albert Amargós, Josep Soler i Ástor Piazzolla.

El 1992 va encarregar-se de la direcció musical de les cerimònies dels Joc Olímpics de Barcelona. El 1994, Josep Pons va ser nomenat director de l'Orquestra Ciutat de Granada, càrrec que ostentà fins el 2004. El 2003 assumí la direcció de l’Orquestra Nacional d'Espanya.

Ha rebut, entre d'altres, el Premi Ciutat de Barcelona (1992) de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i el Premio Nacional de Música (1999) concedit pel Ministeri de Cultura.

[edita] Enllaços externs