Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Llu??s Bausset i C??scar - Viquip??dia

Josep Llu??s Bausset i C??scar

De Viquip??dia

Josep Llu??s Bausset i Ciscar (l'Alc??dia, 1910) ??s un mestre i activista cultural i pol??tic valenci??. Llicenciat en Farm??cia i en Qu??miques, practicant en Medicina i Cirurgia, titulat en Magisteri, analista i gran aficionat a la Bot??nica, alhora est?? interessat per les lletres. Militant de la Federaci?? Universit??ria Espanyola (FUE) a Madrid de finals dels anys 20 i vinculat a l???Agrupaci?? Valencianista La Senyera en 1932, fou amic inseparable de Joan Fuster, Vicent Ventura, Manuel Sanchis Guarner i Francesc Ferrer Pastor. Tamb?? particip?? en la reivindicaci?? de l'estatut d'autonomia per al Pa??s Valenci??.

Durant la Dictadura franquista fou un dels primers en fer r??dio en catal?? al Pa??s Valenci??, col??labor?? al diari Levante i fou professor de qu??mica als instituts de Tortosa, X??tiva, Alberic, Alzira, Carlet o Carcaixent. El 1965 fou un dels que signaren el manifest M??s de 20.000 valencians demanen l?????s de la seua llengua als actes religiosos. Tamb?? va impulsar les revistes Parlem i Vencill i fou un dels membres fundadors del Partit Socialista del Pa??s Valenci?? de l???Alc??dia i contribu?? a la celebraci?? de les primeres edicions dels Premis Octubre als anys 70. Va participar en el Primer Congr??s d'Hist??ria del Pa??s Valenci?? i en les diverses campanyes del Secretariat per a l'Ensenyament de l'Idioma.

El 2000 va rebre el Premi d'Actuaci?? C??vica de la Fundaci?? Llu??s Carulla i ha estat nomenat president d'honor del Bloc de Progr??s Jaume I de l'Alc??dia.

[edita] Obres

  • Diari inacabat de guerra (1997)

[edita] Enlla??os externs