[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Isabel de França - Viquipèdia

Isabel de França

De Viquipèdia

Isabel de França, en un retrat realitzat pel pintor Diego Velázquez
Isabel de França, en un retrat realitzat pel pintor Diego Velázquez

Isabel de França o Isabel de Borbó (Fontainebleau, Regne de França 1602 - Madrid, Regne d'Espanya 1644) fou una princesa francesa de la Dinastia Borbó, amb el tractament d'altesa reial, que va esdevenir reina consort de Castella i Aragó pel seu matrimoni amb Felip IV de Castella.

[edita] Orígens familiars

Va néixer el 22 de novembre de 1603 a la cort francesa de Fontainebleau sent filla del rei Enric IV de França i la seva esposa Maria de Mèdici. Per línia paterna era néta dels reis Antoni I de Navarra i Joana III de Navarra, i per línia materna de Francesc I de Toscana i de l'arxiduquessa Joana d'Àustria.

Fou germana del també rei Lluís XIII de França i cunyada de Víctor Amadeu I de Savoia i Carles I d'Anglaterra.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà el 25 de novembre de 1615 a la ciutat de Bordeus amb el príncep i futur rei Felip IV de Castella. D'aquesta unió tingueren:

Tant sols dos fills seus van aconseguir arribar a l'edat adulta, Baltasar i Maria Teresa. Baltasar es va convertir en la gran esperança de la monarquia hispànica de la Casa d'Àustria al mostrar grans dots d'intel·ligència i voluntat en les tasques de govern. Però va morir als disset anys ostentant el títol de Príncep d'Astúries.

Isabel de Borbó va destacar per la seva gran bellesa física, el seu alt nivell intel·lectual i la seva noble personalitat que li va permetre gaudir d'una gran popularitat i estima entre els seus súbdits.

Isabel va morir el 6 d'octubre de 1644 a Madrid.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Isabel de França