[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Inditex - Viquipèdia

Inditex

De Viquipèdia

INDITEX, Indústrias de Diseño Textil, S.A.
Tipus Societat Anònima
Fundada 1985
Seu central Espanya Arteixo (Espanya)
Persones Clau Amancio Ortega Gaona, President
Indústria Moda
Treballadors 70.000
Adreça web http://www.inditex.com
Botiga de Zara a Singapur
Botiga de Zara a Singapur

INDITEX (Industrias de Diseño Textil Sociedad Anónima) és un grup empresarial espanyol de fabricació i distribució tèxtil, amb seu a la localitat gallega d'Arteixo. L'any 2005 facturaba 6.741 milions d'euros, liderant el mercat europeu per davant de la britànica H&M, i ocupant el segon lloc mundial darrera de l'americana GAP.

Taula de continguts

[edita] Història

L'any 1963 Amancio Ortega Gaona va fundar una empresa dedicada a la fabricació de roba que va crèixer disposant de varis centres de producció, distribuint els seus productes a nivell europeu. Però no va ser fins el 1975 que en un carrer de La Corunya va obrir la primera botiga sota la denominació Zara, la marca que amb una ràpida expansió a nivell espanyol va conduïr a la fundació de l'actual Grup Inditex.

Amb la producció concentrada en la cadena Zara, a finals dels anys vuitanta s'inicia l'expansió internacional amb noves botigues a Porto (1988), Nova York (1989) i París (1990). El 1991 el grup s'amplia amb la creació de la cadena Pull and Bear i l'adquisició del 65% de la cadena Massimo Dutti, compra es completaria el 1995. També es crea Kiddy's Class, orientada a roba infantil. Bershka, dirigida a un públic jove, obre les seves portes el 1998 y l'any següent adquireix Stradivarius.

L'any 2001 s'obre la cadena Oysho i, com a gran fita, el 23 de maig es produeix la sortida a borsa del grup per un valor total d'un bilió de pessetes, entrant dos mesos després dins de l'Ibex 35. L'expansió del grup ha continuat amb l'obertura de centres logístics a Saragossa el 2003, Lleó el 2006 i Meco (Madrid) el 2007.

[edita] Empreses del Grup

  • Zara, 990 botigues.
  • Pull and Bear, 455 botigues.
  • Massimo Dutti, 399 botigues.
  • Bershka, 433 botigues.
  • Stradivarius, 302 botigues.
  • Oysho, 200 botigues.
  • Zara Home, 152 botigues.
  • Kiddy's Class - Skhuaban, 185 botigues.

[edita] Inditex a Catalunya

El grup Inditex realitza una part important de la seva a activitat a Catalunya, ja que a Tordera hi té les seus de Massimo Dutti, Bershka i Oysho, i a Sallent la d'Stradivarius.

[edita] Enllaços externs