[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria - Viquipèdia

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

De Viquipèdia

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria
Tipus Societat Anònima
(Ibex 35:BBVA)
Fundada 1857 Fundació del Banc de Bilbao
1999 fusió de BBV i Argentaria
Seu central Spain Bilbao, Espanya
Persones Clau Francisco González, President
Indústria Finances i Assegurances
Productes Serveis financers
Treballadors 94.681 (2005)
Adreça web http://www.bbva.com
Oficines del BBVA a la Plaza Circular de Bilbao.
Oficines del BBVA a la Plaza Circular de Bilbao.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) és una entitat bancària espanyola que agrupa un conjunt d'empreses de serveis financers que opera en més d'una trentena de països. És un dels majors bancs a Espanya i Llatinoamèrica. El Banc té la seva seu principal a la ciutat de Bilbao (País Basc) i posseïx prop de 95.000 empleats, així com uns 35 milions de clients repartits arreu del món.

Taula de continguts

[edita] Història

El BBVA, creat el 1999, agrupa a diverses entitats bancàries que van operar durant anys a Espanya i que més tard es van fusionar. BBVA és un grup multinacional de serveis financers format per 95.000 empleats, 35 milions de clients i 1 milió d'accionistes de 32 països. Un grup que compta amb un model de gestió innovador, orientat al client i alineat amb la societat, que té com característiques clau la innovació, el creixement i el lliurament de resultats, i que es recolza en les persones i els equips, en els principis ètics i en la tecnologia. Un grup de serveis financers que s'esforça a enfortir les seves bases, millorant els ràtios d'eficiència i rendibilitat, elevant la solvència patrimonial, pel que significa d'avantatge competitiu, i elevant la gestió del risc als més alts estàndards.

L'objectiu és comú: unir totes les fortaleses per a establir relacions duradores amb clients cada dia més satisfets a Espanya, a Mèxic i en tots els països d'Amèrica, d'Europa, i altres en els quals està present. BBVA mira de prop el futur. Avui BBVA s'ha convertit en tot un referent mundial i en un dels bancs més reconeguts i premiats. L'entitat es va formar després de la fusió dels següents bancs:

  • Banco Bilbao Vizcaya (BBV), creat el 1988 mitjançant la fusió de:
    • Banco de Bilbao, fundat el 1857 mercè el suport de la Junta de Comercio de Bilbao.
    • Banco de Vizcaya, fundat el 1901, també a Bilbao.
  • Argentaria (Corporación Bancaria de España), entitat pública fundada el 1991 i privatitzada entre 1993 i 1998, formada amb la fusió de diversos bancs de propietat pública, entre ells:
    • Banco Exterior de España.
    • Caja Postal de Ahorros.
    • Banco Hipotecario.

Desde la temporada 2006/2007 el banc patrocina i dona nom (Liga BBVA) a la Segona Divisió A del futbol espanyol.

En febrer de 2007 el BBVA anuncià la compra del banc estatunidenc Compass Bancshares per 9.600 milions de dòlars, i el seu pla de fusionar les quatre entitats bancàries per a crear l'entidad més gran del sud del país.[1]

[edita] Filials

[edita] Referències

  1. A partir de juliol de 2007, l'empresari gallec Manuel Jove, anterior propietari de més de la meitad d'Endesa, esdevingué el principal accionista del BBVA, en comprar-ne un 4,9% (174 milions d'accions) per 3285 milions d'euros: "BBVA planea fusionar cuatro bancos para crear la mayor entidad del sur de EEUU", El País, 16/02/2007

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria