[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ferran Felip d'Orleans - Viquipèdia

Ferran Felip d'Orleans

De Viquipèdia

Escultura del príncep Ferran Felip d'Orleans, al Museu del Louvre.
Escultura del príncep Ferran Felip d'Orleans, al Museu del Louvre.

Ferran Felip d'Orleans, duc d'Orleans (Palerm 1810 - París 1842). Duc d'Orleans i príncep de la casa dels Orleans que esdevingué hereu al tron de França arran de la proclamació, l'any 1830, del seu pare com a rei de França.

Nascut el 3 de setembre de l'any 1810 a la ciutat de Palerm, en un moment en què els exèrcit de Napoleó I de França ocupaven la pràctica totalitat d'Europa, era fill del rei Lluís Felip I de França i de la princesa Maria Amèlia de Borbó-Dues Sicílies. En el moment del seu naixement, la família Orleans vivia exiliada al Regne de les Dues Sicílies i més concretament a Sicília on la família reial s'havia refugiat després de l'ocupació de la part continental del Regne per les tropes napoleòniques.

El príncep era nét per via paterna del príncep Lluís Felip d'Orleans i de la princesa Adelaida de Borbó-Penthièvre i per via materna del rei Ferran I de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Mari Carolina d'Àustria. El príncep era besnét del rei Carles III d'Espanya i de l'emperadriu Maria Teresa I d'Àustria.

En el moment del seu naixement obtingué el títol de duc de Chartres i a l'any 1830, quan el seu pare fou elegit rei de França, i afegí el tradicional títol de duc d'Orleans.

Casat amb la princesa Helena de Mecklenburg-Schwerin que era filla del gran duc hereu Frederic Lluís de Mecklenburg-Schwerin i de la princesa Carolina Lluïsa de Saxònia-Weimar-Eisenach. La parella tingué dos únics fills:

El matimoni del príncep d'Orleans amb la princesa Helena fou extremadament feliç. Malgrat tot, el príncep Ferran Felip morí a l'edat de 32 anys com a conseqüència d'un accident en la calesa amb què viatjava a Sablonville.

El príncep fou enterrat a la Catedral de Dreux, a la Capella Reial. Com a conseqüència de la religió protestant que professava la seva muller aquesta no pogué ésser enterrada al seu costat. Tot i així, la família Orleans creà una petita capella contigua a la Catedral on hi fou enterrada la princesa Helena i, a més a més, obriren una petita finestra que comunicava la dependència amb la del seu espòs.