[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fernando Álvarez de Miranda y Torres - Viquipèdia

Fernando Álvarez de Miranda y Torres

De Viquipèdia


Fernando Álvarez de Miranda
President del Congrés dels Diputats
Al càrrec
juliol de 1977 – març de 1979
Precedit per Alejandro Rodríguez de Valcárcel
Succeït per Landelino Lavilla Alsina
Naixement 14 de gener de 1924
Santander (Cantàbria)
Partit polític UCD
Professió professor universitari

Fernando Álvarez de Miranda y Torres ( Santander, Cantàbria 1924 ) és un polític i professor universitari espanyol que fou President del Congrés dels Diputats en el primer govern de la UCD.

[edita] Biografia

Va néixer el 14 de gener de 1924 a la ciutat de Santander. Va estudiar dret a la Universitat de Saragossa, finalitzant-la a la Universitat de Madrid l'any 1948. Interessat en la docència fou professor de dret processal a la Universitat Complutense de Madrid.

[edita] Activitat política

D'ideologia democristiana i monàrquica, va ser deportat a Fuerteventura pel règim franquista després d'assistir al Congrés del Moviment Europeu a Munic (el denominat despectivament per la dictadura Contuberni de Munic) l'any 1962. Membre del Consell Personal de Joan de Borbó des de 1964, fou també militant de Izquierda Democrática.

Durant la Transició espanyola va fundar Izquierda Democrática Cristiana, com a escisió d'Izquierda Democràtica i s'integrà en el Partit Popular Demòcrata Cristià que com a Partit Demòcrata Cristià es va unir, per la seva banda, a la Unió del Centre Democràtic (UCD), amb la qual fou escollit diputat al Congrés per la província de Palència. En l'obertura de la Legislatura Constituient l'any 1977 fou nomenat President del Congrés dels Diputats, càrrec que va ocupar fins el març de 1979. Reescollit diputat en les eleccions generals de 1979, fou vocal de la Diputació Permanent, de Justícia, Assumptes Exteriors i del Defensor del Poble.

L'any 1986 fou nomenat ambaixador a El Salvador per part del govern socialista, càrrec que va desenvolupar fins el 1989. Posteriorment entre 1994 i 1999 fou nomenat Defensor del Poble.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Alejandro Rodríguez de Valcárcel
President del Congrés de Diputats
1977 - 1979
Succeït per:
Landelino Lavilla Alsina
Precedit per:
Álvaro Gil-Robles
Defensor del Poble
1994 - 1999
Succeït per:
Enrique Múgica Herzog