[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Felip de Bèlgica (comte de Flandes) - Viquipèdia

Felip de Bèlgica (comte de Flandes)

De Viquipèdia

El príncep Felip de Bèlgica, comte de Flandes.
El príncep Felip de Bèlgica, comte de Flandes.

Felip de Bèlgica, comte de Flandes (Laeken 1837 - Brussel·les 1905). Príncep de Bèlgica amb el tractament d'altesa reial i príncep de Saxònia-Coburg Gotha i duc a Saxònia. Fou investit comte de Flandes.

Nat el dia 24 de març de 1837 al Palau Reial de Laeken a les afores de Brussel·les, essent fill del rei Leopold I de Bèlgica i de la princesa Lluïsa d'Orleans. Era nét per via paterna del duc Francesc Frederic de Saxònia-Coburg Saafeld i de la princesa Augusta de Reuss i per via materna era nét del rei Lluís Felip I de França i de la princesa Maria Amèlia de Borbó-Dues Sicílies.

El 25 d'abril de 1867, després d'un frustrat intent de matrimoni amb la infanta Maria Isabel d'Espanya, es casà amb la princesa Maria de Hohenzollern-Sigmaringen a Berlín. Maria de Hohenzollern provenia d'una petita família principesca del sud d'Alemanya que havia renunciat a la sobirania del principat en favor dels reis de Prússia l'any 1849 amb qui estaven emparentats i s'havien instal·lat a Berlín. La parella s'establí a Brussel·les i tingueren cinc fills:

Després de la mort de l'únic fill mascle del rei Leopold II de Bèlgica, germà de Felip, Felip esdevingué el presumpte hereu al tron belga. Malgrat tot, Felip morí l'any 1905, quatre anys abans que el seu germà Leopold i en conseqüència fou el seu fill Albert qui heretà el tro de Bèlgica.

Jugà un rol polític molt menor en un període monopolitzat per la figura del rei Leopold II de Bèlgica i pels seus somnis colonials. Felip morí el 17 de novembre de 1905 al Palau Reial de Brussel·les..