[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Federació Catalana de Joves Cambres - Viquipèdia

Federació Catalana de Joves Cambres

De Viquipèdia

Federació Catalana de Joves Cambres (FCJC) és una associació no governamental on joves de tot el món aprenen a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives mitjançant el treball en projectes per la comunitat. Forma part de la Federació Mundial de Joves Liders i Emprenedors amb presencia a mes de 115 països.

[edita] Història

La primera Jove Cambra va ser creada el 1915 per Henry "Hy" Giessembler a Saint Louis, Missouri (EUA) amb el nom d' "Associació Cívica Progressista d'Homes Joves" i amb l'objectiu d'agrupar joves disposats a servir a la comunitat. El 1928 es va crear la primera Jove Cambra a Anglaterra, i poc a poc es va extendre arreu d'Europa.

El 1963 Carles Ferrer Salat, president del Cercle d'Economia, contacta amb delegats europeus de la JCI a través d'una reunió de joves dirigents europeus, de manera que el 1965 es constituí al Jove Cambra de Barcelona. El 1967 es crea la Federació de Joves Cambres d'Espanya amb Josep Pujades com a primer president, i que celebra el seu primer congrés a Reus el 1969. El 20 de novembre de 1976 es forma l'Agrupación Regional de Jóvenes Cámaras de Cataluña, amb les de Barcelona, Manresa, Manlleu, Vilafranca del Penedès, Igualada, Vic, Tortosa, Cervera i Lleida, a les que s'uniren el 1977 Reus, Sabadell, Tàrrega, Tarragona i Vilanova i la Geltrú. El 1981 van adoptar el nom de Federació Catalana de Joves Cambres, però fins el 1982 no foren reconegudes per la Jove Cambra d'Espanya (FEJC). El 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi.

[edita] Organització

La Federació aplega les quinze Joves Cambres i són dirigides per una Junta Directiva Nacional formada pel president, un secretari general, un assessor legal, un tresorer, tres vicepresidents i el president anterior amb càrrec de vicepresident. L'actual president és Jordi Solé i Tuyà. Endemés, hi ha un Senat format per membres de prestigi i antics membres de les Joves Cambres, que té finalitat d'assessorament.

[edita] Enllaços externs