[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fèlix Vilarrúbias i Busquets - Viquipèdia

Fèlix Vilarrúbias i Busquets

De Viquipèdia

Fèlix Vilarrúbias i Busquets (1812-1884) va néixer a Sabadell en el si d'una família de fabricants.

Estudià la carrera de Dret a la Universitat de Cervera i posteriorment es dedicà a la professió d'advocat i de periodista.

És autor de molts articles de revista i de diferents llibres sobre lleis. Intervingué també en la política i arribà a ésser batlle de Sabadell i diputat de la província de Barcelona. Ocupant aquests càrrecs es va dedicar a millorar les comunicacions de Sabadell i aconseguí els diners necessaris per a obrir la carretera de Sabadell a Sentmenat i construir el pont de la Salut que s'inauguraren l'any 1864.

Tingué, també, una intervenció decidida en la fundació de l'Hospital i la Casa de Beneficència per a malalts i desvalguts, i en la constitució de la Societat de Mina d'Aigües per fer arribar noves conduccions a Sabadell.

En honor seu, el carrer sabadellenc que avui mena cap a la Carretera de Sentmenat duu el seu nom.[1]


[edita] Referències

  1. Deu i Baigual, Esteve; Galceran i Abella, Anna i Puig i Pinyol, Maria Rosa: Coneixem Sabadell?. Ajuntament de Sabadell. Sabadell, juny del 1984. ISBN 84-505-0170-9, plana 64.
  • Rios i Masanell, Joan: Personalitats Sabadellenques que donen nom als carrers de la Ciutat, Jove Cambra de Sabadell. Sabadell, 1982. Planes 28-29.