[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Euroregió Pirineus Mediterrània - Viquipèdia

Euroregió Pirineus Mediterrània

De Viquipèdia

Mapa de l'euroregió
Mapa de l'euroregió

L'Euroregió Pirineus Mediterrània és una euroregió, que va succeir i substituir l'anterior Euroregió mediterrània, creada al voltant dels Pirineus i la mar Mediterrània nascuda d'una iniciativa dels governs de l'Aragó, Catalunya i les Illes Balears i dels consells regionals de Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, que subscriviren la Declaració constitutiva de l'Euroregió el 29 d'octubre de 2004.

La proposta inicial va ser feta pel president de la Generalitat de Catalunya, en Pasqual Maragall i Mira, el 25 d'agost de 2003, mentre era candidat. Ell volia que també el principat d'Andorra i el País Valencià en formessin part, però el president d'aquesta darrera, Francisco Camps, ho refusà perquè creia que suposaria una pèrdua d'autonomia per part de la seua comunitat.

El 21 de maig de 2006, els grups parlamentaris presents a les Corts d'Aragó acordaren deixar en suspens la participació d'aquesta comunitat autònoma en la iniciativa.


Bandera de la Unió Europea Aquest article sobre la Unió Europea és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.