[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eulogio Díaz del Corral - Viquipèdia

Eulogio Díaz del Corral

De Viquipèdia

Eulogio Díaz del Corral és un pintor, poeta i educador, nascut a Zarza la Mayor (Extremadura) l'any 1950, però mallorquí d'adopció.

Es va adherir al movimient de l'educació no-violenta i pacificadora i va fundar el primer Grup d'Amics del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Ha assitit a reunions i congressos nacionals i internacionals sobre aquest tema (Fòrum per la Pau i Congrés Mundial d'Educació per al Desarmament, a París; Primer Fòrum Europeu d'Educació i Cultura per a la Pau, a Brussel·les; Trobades del les Escoles Associades a la UNESCO a Madrid, Crevillent i Granada, etc.)

Coordinador adjunt del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) i amic personal de Lanza del Vasto, ha residit onze anys a Mallorca, on segueix fent freqüents estades. Actualment viu a Andalusia, dedicat a la pintura, la poesia i la docència. Els seus dibuixos pacifistes - com a "poeta de la pintura" el va definir el pintor croat Kristian Krekovic - publicats a la revista Ponent quaderns literaris i a les crides anuals en pro del Dia Escolar de la No-violència i la Pau han fet la volta al món, han estat reproduits repetidament a publicacions de diferents països i han estat valorats molt positivament internacionalment.

Taula de continguts

[edita] Obres

[edita] Obres literaries

Ha publicat numerosos articles i poemes, entre els quals una col·lecció de Haikais mallorquins, escampats per diferents revistes i publicacions literàries i pedagògiques. És autor de l'obra Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo, Artículos i, junt amb en Llorenç Vidal, de Ideario No-violento i Educación para la Convivencia.

Els seus textos Por qué soy pacifista, Por qué soy vegetariano i Pensamientos sobre la compasión condensen i resumeixen aspectes fonamentals de la seva concepció de la vida.

[edita] Obres plàstiques

El seu oli Krishna de la Pau ha estat reproduit a la Historia de la pintura contemporánea en Mallorca. Del Impresionismo a nuestros días de Gaspar Sabater i nombrosos olis seus han il·lustrat la portada de diversos números de la revista cultural gaditana Tántalo.

[edita] Enllaços externs