[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diari de Girona - Viquipèdia

Diari de Girona

De Viquipèdia



Diari
Diari de Girona
Gènere Informació general
Idioma Català
Periodicitat Diari
Àmbit de distribució Província de Girona
Fundació 1943
Director Jordi Xargayó
Adreça Girona
Pàgina web oficial


El Diari de Girona (antigament, Los Sitios) és una publicació periòdica en llengua catalana de la Província de Girona, centrada en les notícies d'àmbit local i comarcal de les terres gironines.

[edita] Història

El Diari de Girona es va fundar el 1943, amb el nom de Los Sitios, utilitzant la maquinària confiscada del diari l'Autonomista, propietat de la família Rahola. En aquell moment, era l'única publicació periòdica diària de la Província de Girona, i l'òrgan de premsa del règim franquista a Girona. Durant la transició espanyola mantingué el seu nom fins a finals dels anys 70, quan el canvià pel de Los Sitios-Diari de Girona, introduint progressivament el català. Finalment, a inicis dels anys 80 adoptà el nom actual i una línia editorial democràtica i independent, i passà a publicar-se completament en català.

El Diari de Girona actual es vanta d'ésser l'hereu del vuitcentista Diario de Gerona de avisos i noticias, fundat al 1889 per la família Masó i editat per aquesta fins al 1936. En realitat, l'única connexió entre els dos diaris és que tenen un nom semblant, a més d'haver comprat la capçalera històrica del diari de la família Masó.[cal citació]

[edita] Enllaços externs