[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

De Grasse - Viquipèdia

De Grasse

De Viquipèdia

El De Grasse fou un gran vaixell transatlàntic, mixt, mercant i de passatgers, francès, construït a les drassanes de Cammel Laird & Co., a Birkenhead, Anglaterra per a la French Line.

El seu nom aleshores era Suffren. Al ser varat el 1924, però, ja es deia De Grasse. Desplaçava 19.379 tones, l'eslora era de 184 m. i la velocitat màxima de 16 nusos. Estava previst per transportar 399 passatgers en cabina i 410 en tercera classe. El navili fou un dels que traslladaren refugiats de la Guerra Civil Espanyola d'Europa a Amèrica, juntament amb el Flandre, el Méxique, el Westernland, el Statendam, l'Ipanema, el De la Salle, el Sinaia i el Nyassa. El viatge del De Grasse fou des de Saint Nazaire a Nova York a començaments de 1940. El passatgers hagueren de continuar el trajecte en tren, fins a la frontera mexicana.

Aquell mateix any fou requisat pels alemanys i utilitzat com a vaixell-caserna sobre el riu Gironda. Al evacuar Bordeus, el 1945, els propis alemanys el metrallaren i enfonsaren. Hissat a flor d'aigua, rehabilitat i amb una sola xemeneia, reprengué les rutes comercials el 1947. Venut el 1953 a la Canadian Pacific, canvia el nom a Empress of Australia, per tal de reemplaçar el recentment incendiat Empress of Canada. El 1956 el vengueren a la naviliera italiana Sicula Oceanica, de Palerm, que el rebatejà Venezuela i que el mantingué en operació uns anys més, fins que el tornar-lo a reparar deixà de ser rentable. Acabà la seva llarga i agitada vida, barrinat i enfonsat, el 1962, a La Spezia.