[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Daron Malakian - Viquipèdia

Daron Malakian

De Viquipèdia

Daron Malakian
Տարոն Մալաքյան
Informació bàsica
Naixement 18 de juliol del 1975 (1975-07-18) (32 anys)
Lloc d'origen Hollywood,Califòrnia, Estats Units
Gènere Metal alternatiu
Professió Músic, compositor
Instruments Veu
Guitarra
Anys en actiu 1990 – present
Discogràfica American, Columbia, EatUrMusic
Artistes relacionats System of a Down
Scars on Broadway
Web oficial http://www.systemofadown.com/ http://www.scarsonbroadway.com/
Instruments destacats
Ibanez Iceman
Gibson SG

Daron Vartan Malakian (Տարոն Վարդանի Մալաքյան) (nascut el 18 de juliol de 1975) va ser el guitarrista principal a la banda americana (formada per armenis) System of a Down fins a la seva parada indefinida al 2006 i el guitarrista principal de la banda Scars on Broadway.

En Malakian ha composat la majoria de les cançons del grup, i, més recentment, n'ha cantat moltes amb en Serj Tankian. Com la resta del grup System of a Down, és de descendència armènia, però és l'únic dels components que ha nascut dintre d'Estats Units (a Los Angeles).

Va estar al lloc nº30 en la Llista Mundial de Guitarra "The 100 Greatest Heavy Metal Guitarists Of All Time." (Els 100 Millors Guitarristes de Heavy Metal). [1]

Taula de continguts

[edita] Història

En Daron va néixer el dia 18 de juliol de 1975 a Hollywood (Califòrnia, Estats Units) com a fill únic d'un pare armeni d'Iraq, Vartan Malakian, i una mare armènia d'Iran, Zepur Malakian.

Quan era molt petit, en Daron va entrar al món del heavy metal; un cosí llunyà seu li va tocar una cançó deKiss quan tenia quatre anys i s'hi va enganxar. Va començar a escoltar a Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead i Ozzy Osbourne, a més d'altres. Ell sempre va voler tocar la bateria, però els seus pares li van comprar una guitarra elèctrica ja que "La bateria no es pot apagar".

Quan era un adolescent, escoltava bandes de heavy metal com Slayer, Venom, Metallica, Pantera, Sepultura i Cannibal Corpse. Més o menys als 17 anys, va començar a escoltar The Beatles i Peter, Paul and Mary, les quals considera dues de les seves majors influències com a compositor. En va anar a l'escola armènia Rose and Alex Pilibos a la Petita Armènia de Hollywood, a la qual hi van anar també alguns companys de grup seus, com en Serj Tankian i en Shavo Odadjian.

En Daron encara és un gran fan d'Slayer, a l'igual que el seu company de grup Shavo Odadjian, que de vegades porta posades samarretes d'Slayer als concerts. Durant la seva infància, també es va fer fan de l'equip de hoquei [[LA Kings].

[edita] System of a Down

Article principal: System of a Down

En Daron va conéixer en Serj Tankian l'any 1993, mentre compartien el mateix local d'assaig en grups diferents. En Serj tocava el teclat per un grup, i en Daron era el cantant d'un altre. Van formar un grup anomenat "Soil" amb en Shavo Odadjian. La banda es va dissoldre aviat i en Tankian i en Malakian van formar un altre grup anomenat "System of a Down", el nom del qual va ser basat en un poema que en Daron escrigué. El títol del poema era "Victims of a Down", pero en Serj va pensar que la paraula System entraria més en el públic que Victims, i volien que els seus àlbums es guardessin prop de Slayer. En Shavo Odadjian s'hi va apuntar com a baixista. Aleshores van reclutar l'Andy Khachaturian per la bateria, que va ser reemplaçat per el bateria actual, John Dolmayan, degut una lesió a la mà.

En Malakian va coproduir els àlbums de System of a Down junt amb en Rick Rubin, i també amb The Ambulance i Bad Acid Trip (un grup que pertany al segell d'en Serj Tankian Serjical Strike Records). Ha creat recentment el seu propi segell: EatUrMusic, en la qual el primer grup que hi pertany és el grup Amen. En Malakian també està involucrat en un projecte anomenat Scars on Broadway, amb el vocalista d'Amen, Casey Chaos, i Zach Hill de Hella i Team Sleep. L'any 2003 en Daron Malakian va tocar amb un nombre considerable de celebritats al Celebrity Baseball Game a Hollywood. Va escriure per a aquest acte una cançó sobre l'experiència, "Old School Hollywood", que està inclosa dins de l'àlbum de System of a Down Mezmerize.

En Daron va declarar en una entrevista que el grup no segueix a ningú: "Un munt de grups van seguir Korn. Nosaltres no som un d'aquests grups, però tinc respecte a Korn per ser originals. Penso que és una vergonya que molta gent pensin que han d'imitar això. Tothom ens diu que tenim el nostre propi so. Penso que tenim suficient confiança en els nostres fans per saber que esperen quelcom diferent de nosaltres, el qual està bé perque ens deixa la porta oberta per fer el que vulguem."

[edita] Vida personal

En Malakian viu actualment a Glendale, Califòrnia; té parents a Iran i Iraq, ja que els seus pares nasqueren allí però emigraren a Amèrica. Ha visitat els dos països. Li agrada col·lecionar espelmes, catifes perses, pipes, instruments i calaveres.

[edita] EatUrMusic

EatUrMusic[1] és la etiqueta d'en Malakian a través de Sony. Va ser concebuda a finals de l'any 2003 i està inactiva, en part degut al nombre d'altres projectes que acumula en Malakian. Tot i això, en Malakian és selectiu i només deixarà entrar a la insígnia els grups que ell realment creu que es mereixen entrar.

"Honestament crec que si vols afegir un artista," comentava Malakian a la web de l'etiqueta, "la cosa més important és que ha de ser com un d'aquells nois en l'audiència. La gent de Sony i jo estem d'acord en que només acceptaré aquells artistes dels quals en sóc fan.

El primer grup que va signar a l'etiqueta, el grup punk/metal americà Amen, han marxat de l'etiqueta en acord comú. El cantant d'Amen (Casey Chaos) publicarà la seva música amb la seva pròpia etiqueta des d'ara.

La seva pàgina web i el seu fòrum estan caiguts, però recentment un fòrum nou ha sorgit amb l'esperança de ressuscitar la comunitat d'EatUrMusic.

També hi ha un rumor que diu que l'àlbum de debut de l'altre projecte d'en Malakian, Scars on Broadway, serà publicat sota aquesta insígnia.

[edita] Discografia

[edita] System of a Down

[edita] Scars on Broadway

  • 2003: Ghetto Blaster Rehearsals (Sessió d'estudi amb Casey Chaos)
  • 2008: Scars on Broadway

[edita] Premis

  • L'any 2006, System of a Down va guanyar el seu primer Grammy com la Millor Producció Hard Rock per "B.Y.O.B."
  • L'any 2006, van guanyar el "MTV Good Woodie Award" per la seva cançó "Question!".
  • L'any 2006, van ser a la posició #14 al VH1 Top 40 Metal Songs amb "Toxicity".
  • L'any 2007, van ser nominats per un Grammy a la Millor Producció Hard Rock per la seva cançó "Lonely Day".

[edita] Col·laboracions

  • 2000: Metallica amb Serj Tankian i Daron Malakian - "Mastertarium" (En viu)
  • 2000: Metallica amb Jonathan Davis i Daron Malakian - "One" (En viu)
  • 2003: The Ambulance amb Daron Malakian - "Stop" (En viu)

[edita] Frases d'en Malakian

« No m'interessen els assassinats, i no m'interesa la gent morint. Però m'interessen les ments de la gent, i de vegades, en [Charles] Manson posa reflexions en comú que trobo realment interessants. Heu vist mai els seus videos sense editar? Comença tenint molt de sentit. N'estic segur de que la gent està espantada d'això, però en la meva opinió, fa més por veure en George Bush intentant tindre sentit.  »


« System of a Down és una de les bandes que més malentesos acumulen. Vull dir, per exemple, rock armeni? Què collons és això? Que és política? Puc anomenar moltes de les nostres cançons que no són polítiques, i d'altres que sí. I durant un temps considerable, tothom pensava que era en Serj qui escrivia les lletres de les nostres cançons. Fins que aquest àlbum no ha sortit a la llum, la gent pensava que ell escrivia totes les lletres. Així doncs, hi ha molts malentesos diferents sobre System of a Down que no deixaré que em preocupin més.Until this album came out, people thought he wrote all the lyrics. So there are so many different misunderstandings of System of a Down that I don't even let it bother me anymore. Més o menys m'hi he acostumat. La nostra primera biografia deia una cosa semblant a 'quatre nois establerts a Los Angeles que son armenis i polítics', i, realment, no és del tot cert. Vull dir, tots som armenis, però no ho vam planejar.  »


« És important no prendre't a tu mateix massa seriosament... i penso que de vegades la gent ens pren més seriosament dels que ens prenem nosaltres mateixos, especialment quan parlem de política. La política, per a mi, és una reflexió sobre el món on visc. Però, en la meva opinió, l'amor és tan important com la política. Sabíeu que els dos existeixen al món? I si no reflexes tot el món del teu voltant, aleshores és que et deixes alguna cosa.  »

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs