Campanar (València)
De Viquipèdia
Campanar és un districte i barri de la ciutat de València, que inclou, a més de Campanar, els barris de Tendetes, el Calvari i Sant Pau. Limita pel nord amb les pedanies de Benimàmet i Beniferri i el districte de Benicalap, a l'est amb el districte de la Saïdia, a l'oest amb els municipis de Paterna, Quart de Poblet i Mislata, i al sud amb els districtes de l'Olivereta i Extramurs.
Va ser un poble independent fins a 1897, moment en què, junt a Poble Nou del Mar i Vilanova del Grau, va ser annexionat a València.
El districte consta dels següents barris:
- Campanar
- Les Tendetes
- El Calvari
- Sant Pau
Taula de continguts |
[edita] Centres administratius
Al barri es troba la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana a la que s'accedix des de l'avinguda de Campanar. En este barri es troben el Centre Sanitari La Fe, l'Hospital Arnau de Vilanova, el Hospital Nueve de Octubre (este últim de gestió privada), l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) i l'Institut Valencià d'Infertilitat (IVI). A l'avinguda de Gregorio Gea trobem la Subdelegació del Govern Espanyol a la Comunitat Valenciana.
[edita] Llocs d'interés
El barri compta en diferents llocs d'interés. D'una banda al final de l'avinguda de les Corts Valencianes es pot trobar el Palau de Congressos de València, obra de Norman Foster. També hi trobem l'escultura La dama ibèrica de Manuel Valdés. Al costat mateix del lloc on s'hi troba esta, trobem les obres del futur estadi del València C.F. conegut com Nou Mestalla. El centre històric de Campanar és prou interessant doncs conserva l'estructura d'un poble típic de l'Horta de València. L'església s'hi troba al centre mateix i venera la figura de la Mare de Déu de Campanar.
És un barri desenvolupat a partir d'un centre comercial molt important puix en fou dels primers de València; Nuevo Centro. A més a més El Corte Inglés posseix un altre centre comercial al barri, el Centre Comercial d'Ademús.
El Parc de Capçalera també es troba en aquest barri, sent un dels parcs més importants de València i al mateix cop una prolongació del Jardí del Túria.
[edita] Transports
Al barri es pot arribar en metro a través de la línia 1 que discorre sota l'eix que formen l'avinguda Pius XIIè i Corts Valencianes i abaixant-se a Túria per anar a la zona més propera al riu, a Campanar-La Fe per anar al barri vell, al complex sanitari o al Centre Comercial d'Ademús i a Beniferri que serveix la zona de La Dama Ibèrica.
El barri no té molts autobusos però son suficients per anar al centre de la ciutat.
[edita] Població
Campanar té una població total de 34.763 habitants, dividida entre quatre barris:
-
- Campanar: 12.149.
- Tendetes: 5.600.
- el Calvari: 5.174.
- Sant Pau: 11.840.
[edita] Festes
Al febrer s'hi celebren les festes dedicades a la Mare de Déu de Campanar en les que s'organitzen processons, menjars populars, xocolatades i una mascletada.
El Pouet tambe celebra les seues festes tot i ser menys conegudes.
[edita] Falles
El barri viu les festes falleres molt intensament ja que compta amb dues falles de prestigi; L'Antiga de Campanar i Nou Campanar. Nou Campanar ha sigut durant els últims anys una de les comissions més capdavanteres i que més han invertit en la festa obtenint uns bons resultats (4 anys seguits com guanyadora de la Secció Especial).
|
|
---|---|
Ciutat Vella · l'Eixample · Extramurs · Campanar · La Saïdia · Pla del Real · L'Olivereta · Patraix · Jesús · Quatre Carreres · Poblats Marítims · Camins al Grau · Algirós · Benimaclet · Rascanya · Benicalap · Pobles del Nord · Pobles de l'Oest · Pobles del Sud |
![]() |
Aquest article sobre la comarca de la Ciutat de València és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació. |