[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Beremund II de Lleó - Viquipèdia

Beremund II de Lleó

De Viquipèdia

Beremund II de Lleó el Gotós ( 953 - Villanueva del Bierzo, Lleó 999 ), rei de Galícia (982-999) i Lleó (985-999).

[edita] Orígens familiars

Fill d'Ordoni III de Lleó i la seva amistançada Aragonta Peláez. Fou cosí de Ramir III de Lleó, al qual succeí als dos regnes.

[edita] Ascens al tron

Ramir III de Lleó va perdre el Regne de Galícia el 982 per les revoltes internes dels seus nobles, i gràcies al suport dels gallecs i els portuguessos va aconseguir el tron lleonès. Tot i que a la seva proclamació va haver de posar-se sota la protecció del Califat de Còrdova, ja que els embats forts del comtat de Castella i les rebel·lions internes del regne feien pràcticament impossible que es pogués ocupar de tots els problemes ell sol.

Gràcies a la protecció del califa va aconseguir recuperar Zamora però hagué de mantenir les tropes d'Almansor al seu territori com a forces d'ocupació. No fou fins el 987 que les aconseguí expulsar.

Davant aquest fet, Almansor es va enfadar i va destruir la ciutat de Coïmbra per posteriorment assetjar Lleó i arrasar-la. Beremund II va haver de refugiar-se a Zamora, de la qual hagué de fugir fins a Lugo per la persecució que li va infringir el visir Almansor. Amb tot, les dues ciutats foren destruides i van conquerir Astorga el 996 i el 997 van saquejar Santiago de Compostel·la

El 999 el rei va caure malalt de gota i li va resultar impossible cavalgar i va haver de ser traslladat arreu amb una llitera. Aquell mateix any va morir a Villanueva del Bierzo per ser enterrat al Monestir de Carracedo. Posteriorment les seves despulles foren traslladades a la catedral de Lleó.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà en primeres núpcies amb Velasquita, probablement filla d'Ordoni IV de Lleó. D'aquesta unió va néixer:

  • la infanta Cristina de Lleó, casada amb Ordoni Ramírez, fill de Ramir II.

El 988 es divorcià de la seva esposa per casar-se el 991 amb Elvira de Castella, filla del comte de Castella Garcia I. D'aquest matrimoni va néixer quatre fills:

Precedit per:
Ramir III
Rei de Galícia
982999
Succeït per:
Alfons V
Precedit per:
Ramir III
Rei de Lleó
985999