[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Austen Chamberlain - Viquipèdia

Austen Chamberlain

De Viquipèdia

Austen Chamberlain
Austen Chamberlain
Premi Nobel
Premi Nobel de la Pau
(1925)

Austen Chamberlain ( Birmingham, Regne Unit 1863 - Londres 1937) fou un polític britànic que fou nomenat Ministre d'Afers Extrangers i que el 1925 rebé el Premi Nobel de la Pau juntament amb Charles Gates Dawes.

[edita] Joventut i estudis

Nasqué el 16 d'octubre de 1863 a Birmingham fill del polític Joseph Chamberlain, secretari d'Estat per les Colònies i alcalde de la ciutat de Birmigham, i de Harriet Chamberlain, morta al part. Fou germà, per part de pare, del també polític i primer ministre Neville Chamberlain.

Després d'estudiar al Trinity College de Cambridge es llicencià en ciències polítiques per la Universitat de Cambridge. Posteriorment viatjà a l'Europa continental, especialment a París i Berlín, on tingué contactes amb polítics com Georges Clemenceau, Alexandre Ribot o Otto von Bismarck.

[edita] Vida política

Al seu retorn a Londres fou escollit diputat de la Cambra dels Comuns pel Partit Conservador el 1892.

Anà escalant possicions dins el seu propi partit i en el govern, sent nomenat Chancellor of the Exchequer (Ministre de Finances i del Tresor) entre 1903-1905 i 1919-1921; també fou nomenat Secretari d'Estat per la Índia entre 1915-1917. Entre 1918 i 1919 va formar part del Gavinet de Guerra.

A partir de 1925 i fins el 1929 fou nomenat Ministres d'Assumptes Exteriors. Al costat de Gustav Stresemann i Aristide Briand va ser un dels artífexs de la signatura del Pacto de Locarno l'any 1925, posant fi a les disputes territorials entre França i Alemanya així com posant condicions al pagament de les indemnitzacions alemanyes per la Primera Guerra Mundial. Gràcies a la seva participació en aquest fet el 1925 fou guardonat amb el Premi Nobel de la Pau juntament amb Charles Gates Dowes.

Entre 1934 i 1937 es possicionà, al costat de Winston Churchill, a favor del rearmament britànic per poder fer front a la política nazi del govern d'Adolf Hitler a Alemanya. Austen Chamberlain morí el 17 de març de 1937 a Londres pocs dies abans de veure com el seu germà Neville Chamberlain esdevenia Primer Ministre.

[edita] Enllaços externs