[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Cambridge - Viquipèdia

Cambridge

De Viquipèdia

Coordenades: 52° 12′ 29″ N 0° 7′ 21″ E

King's College
King's College

Cambridge és una antiga ciutat universitària anglesa i la capital del comtat de Cambridgeshire. Es troba aproximadament a 80 quilòmetres de Londres i l'envolten diverses viles i pobles. La seva fama la deu a la Universitat de Cambridge, la que inclou als Laboratoris Cavendish (denominats així en honor a Henry Cavendish), el cor de la capella de King's College i la Biblioteca de la Universitat. Aquests dos últims edificis sobresurten respecte de la resta de la ciutat.

D'acord amb el cens de 2001, la ciutat compta amb 108.863 habitants (dels quals 22.153 són estudiants).

La ubicació geogràfica de Cambridge és latitud 52°12'N i longitud 0°07'E.

[edita] Història

Se sap de l'existència d'assentaments humans a l'àrea des de l'època de l'Imperi Romà. La més antiga i inobjectable evidència d'ocupació del lloc, un conjunt d'armes de cacera, correspon al final de l'Edat del Bronze, al voltant de l'any 1000 aC. Hi ha encara més evidència que en l'Edat de Ferro, una tribu alemanya (Belgics en el text en anglès) es va assentar a Castle Hill el segle I aC.

El primer desenvolupament considerable de l'àrea es va iniciar l'any 40 dC a Castle Hill, que va fer de Cambridge un punt militarment estratègic, a causa que des d'aquest lloc es podia vigilar el riu Cam. També era el punt d'encreuament de la Via Devana, que connectava Colchester a Essex amb les barraques a Lincoln, Anglaterra i cap al nord. Aquest assentament romà possiblement es denominava Durolipons.

L'assentament va seguir sent un centre regional, fins i tot 350 anys després de l'ocupació romana, al voltant de l'any 400 aC. Encara poden veure's al lloc els murs d'edificacions i els camins romans.

Després de la partida dels romans, els saxons van dominar els territoris de Castle Hill i els seus voltants. Restes humanes i altres objectes s'han trobat en l'àrea. Durant el domini dels anglosaxons, Cambridge es va beneficiar dels bones rutes comercials per creuar els terrenys pantanosos de l'est d'Anglaterra. Tanmateix, al voltant del segle VII, visitants de la veïna ciutat d'Ely reportaven la greu baixa soferta en l'activitat de Cambridge. Cambridge figura com Grantebrycge en les cròniques anglosaxones. Aquesta és la més antiga referència a un pont a Cambridge.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Cambridge