[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg - Viquipèdia

Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg

De Viquipèdia

La princesa Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augusteburg, reina de Prússia i emperadriu d'Alemanya.
La princesa Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augusteburg, reina de Prússia i emperadriu d'Alemanya.

Victòria Augusta de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg, reina de Prússia i emperadriu d'Alemanya (Dolzig 1858 - Haus Doorn (Països Baixos) 1921). Princesa de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg coneguda familiarment amb el sobrenom de Dona.

Nascuda el dia 22 d'octubre de l'any 1858 a la ciutat de Dolzig, al nord d'Alemanya, era filla del duc Frederic de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg i de la princesa Adelaida de Hohenlohe-Lagenburg. La princesa era néta per via paterna del duc Cristià de Schleswig-Holstein i de la comtessa Luisa-Sophie af Danneskiold-Samsoe mentre que per part de mare ho era del príncep Ernest de Hohenlohe-Lagenburg i de la princesa Feodora de Leiningen.

La família dels Schleswig-Holstein considerada una família menor dins de les cases reials i principesques europees aconseguí al llarg del segle XIX realitzar una política dinàsitca que la col·locà entre una de les més ben connectades d'Europa. Així, l'any 1863 s'elegia al duc Cristià de Schleswig-Holstein de la branca Glücksburg com a rei de Dinamarca o al seu fill com a rei Jordi I de Grècia. Els Augustenburg realitzaren importants enllaços matrimonial tals com els de la pròpia Augusta Victòria o el príncep Cristià de Schleswig-Holstein amb la princesa Helena del Regne Unit. Malgrat tot, la família s'extingí l'any 1931 traspassant els seus drets a la branca Glückburg.

Augusta Victòria contragué un brillant matrimoni amb el príncep hereu i després kàiser Guillem II de Prússia el dia 27 de febrer de l'any 1881. La parella que s'establí a la cort prussiana tingueren sis fills i una filla:

  • SAR el príncep Eitel Frederic de Prússia, nascut el 1883 a Potsdam i mort el 1943 a la mateixa localitat de Brandenburg. Es casà amb la princesa Sofia Carlota d'Oldenburg de la qual es divorcià el 1926.
  • SAR el príncep Adalbert de Prússia, nascut el 1884 a Potsdam i mort el 1948 a La Tour de Peilz by Montreux (Suïssa). Es casà amb la princesa Adelaida de Saxònia-Meiningen el 1914.
  • SAR el príncep Òscar de Prússia, nascut el 1888 a Potsdam i mort el 1958 a Múnic. Es casà amb la comtessa Ina von Bassewitz-Levetzow l'any 1914.

Augusta Victòria se la conexi com una persona de fama puritana i de beataria luterna. A part d'aquestes definicions de la quals moltes poden respondre a tòpics o imatges preconcebudes se sap que l'emperadriu sempre tingué una especial debilitat pels seus fills i molt concretament per la princesa Victòria Lluïsa de Prússia de la qual escrigué: "El plaer per aquest raig de sol ha sigut tan gran no només per nosaltres, els pares i parents pròxims, sinó per tota la nació que s'ha emocionat amb el naixement d'aquesta nena".

Augusta Victòria fou una gran apassionada a l'art i es coneix, se sap que una de les seves gran passions hagués estat poder vistar el Museu del Louvre al qual mai pogué acudir.

Augusta Victòria partí a l'exili l'any 1918 instal·lant-se junt amb el seu espòs a la vil·la holandesa de Haus Doorn on pocs anys després, l'any 1921, hi trobà la mort.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Augusta Victòria de Schleswig-Holstein-Sondenburg-Augustenburg