[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Arnaut Daniel - Viquipèdia

Arnaut Daniel

De Viquipèdia

Arnaut Daniel.
Arnaut Daniel.

Arnaut Daniel fou un trobador occità del segle XII, nascut a Ribérac, Dordonya. Formà part de la cort de Ricard Cor de Lleó i de la d'Alfons IV el Magnànim.

Malauradament no s'ha conservat cap melodia dels seus divuit poemes que sí que s'han conservat, escrits entre el 1180 i el 1200. Es considera que és el creador de la sextina, estrofa que ha estat utilitzada per Dante o per Ezra Pound. La seva influència sobre Jordi de Sant Jordi, Andreu Febrer i Cerverí de Girona és notable. Fou també la figura més destacada del trobar ric.

Dante va considerar que era el millor trobador de tots els temps i li va dedicar un vers escrit en occità a la Divina comèdia, al capítol XXVI del Purgatori: "fabbro del parlar materno" (orfebre de la llengua materna). També Petrarca, a l'obra Triomfs, li dedica elogis: "gran maestro d'amore" i "fra tutti il primo" (el primer de tots). És cèlebre, sobretot, l'elogi del seu "dir strano e bello", en referència a la seva originalitat i a la bellesa de les seves composicions, plenes de sonoritat.


Aquest article és un esborrany sobre literatura i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.