[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Altzo - Viquipèdia

Altzo

De Viquipèdia

Altzo
Altzo
Localització
Localització d'Altzo
Municipi de Guipúscoa
Estat
• CCAA
• Província
• Comarca
Espanya
CA Basca
Guipúscoa
Tolosaldea
Gentilici Altzotarra
Predom. ling. Basc
Superfície 9,8 km²
Altitud 0m - ? m
Població (2004)
  • Densitat
359 hab.
36,63 hab/km²
Coordenades
Distàncies 30 km de Sant Sebastià
Formació
Fundació
 
1615
Sistema polític
Nuclis
• Alcalde:

2
María Pilar Zubiarrain Lasa
(PNV)
Codi postal 20.2668
Web

Altzo és un petit municipi de Guipúscoa (País Basc). Té una extensió de 9,8 km² i una població de 359 habitants (2004). Es troba situat en la part oriental de Guipúscoa, dins de la comarca de Tolosaldea.

Altzo es troba a cavall de la vall del Oria i el del riu Araxes, poc abans de la seva confluència. Li separen 32 km de la capital provincial, Sant Sebastià i 6 km de la capital comarcal, Tolosa.Té la particularitat de ser un municipi binuclear. Està compost per dos barris coneguts com Altzo Baix (en basc Altzo Azpi) i Altzo Dalt (en basc Altzo Muño). Aquests dos barris antigament van ser independents i encara avui dia constituïxen dos nuclis de població ben definits.

Altzo Azpi és el nucli més antic, però també el més petit i menys poblat. Es troba pràcticament en la Vall del Oria, al barranc que forma la desembocadura d'un rierol. La població té una estructura lineal al llarg de la vall i de la carretera que puja cap a Altzo Muño.

Altzo Muño es troba en una zona elevada de pendents suaus, semi-amagada entre els boscos que separen la Vall del Oria i la de l'Araxes. Presenta un aspecte dispers. Aquí es concentra la major part de la població i es troba l'ajuntament.

 
Municipis de Guipúscoa
Bandera de Guipúscoa

AbaltzisketaAdunaAiaAizarnazabalAlbizturAlegiaAlkizaAltzagaAltzoAmezketaAndoainAnoetaAntzuolaAramaAretxabaletaArrasateAsteasuAstigarragaAtaunAzkoitiaAzpeitiaBaliarrainBeasainBeizamaBelauntzaBerastegiBergaraBerrobiBidegoianDebaDonostiaEibarElduainElgetaElgoibarErrenteriaErrezilEskoriatzaEzkio-ItsasoGabiriaGaintzaGazteluGetariaHernaniHernialdeHondarribiaIbarraIdiazabalIkaztegietaIrunIruraItsasondoLarraulLasarte-OriaLazkaoLeaburuLegazpiLegorretaLeintz-GatzagaLezoLizartzaMendaroMutiloaMutrikuOiartzunOlaberriaOñatiOrdiziaOrendainOrexaOrioOrmaiztegiPasaiaSeguraSoraluzeTolosaUrnietaUrretxuUsurbilVillabona-AmasaZaldibiaZarautzZegamaZerainZestoaZizurkilZumaiaZumarraga