[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfons II de Nàpols - Viquipèdia

Alfons II de Nàpols

De Viquipèdia

Imatge d'Alfons II de Nàpols.
Imatge d'Alfons II de Nàpols.

Alfons II de Nàpols ( Nàpols, Regne de Nàpols 1448 - Messina 1495 ), rei de Nàpols (1494-1495) i rei titular de Jerusalem.

[edita] Orígens familiars

Va néixer el 4 de novembre de 1448 a la ciutat de Nàpols sent el fill gran del rei Ferran I de Nàpols i la seva primera esposa Isabel de Chiaramonte. Era nét per línia paterna del rei Alfons el Magnànim i la seva amistançada Giraldona Carlino, i per línia materna de Tristà de Chiaromonte i Caterina de Tàrent. Fou així cosí per part de pare del rei d'Aragó Ferran el Catòlic.

[edita] Ascens al poder

Va ser coronat el 25 de gener de 1494, el mateix dia de la mort del seu pare. Va utlitzar el títol de rei de Nàpols així com el de rei titular de Jerusalem.

El seu regnat va ser molt curt. A la mort del seu pare la invasió preparada per Carles VIII de França, i instigada per Ludovico Sforza, era imminent. Carles VIII va invadir Itàlia el setembre de 1494 i a principis de 1495 s'apropà a la ciutat de Nàpols. Alfons II aterrat davant les tropes franceses abdicà en favor del seu fill Ferran II de Nàpols.

Alfons II es retirà a un monestir sicilià a Messina on hi va morir el 19 de novembre de 1495.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà a Milà el 10 d'octubre de 1465 amb Ippòlita Maria Sforza, filla de Francesc I Sforza i Blanca Maria Visconti. D'aquesta unió nasqueren tres fills:

Amb la seva amistansada Troggia Gazela tingué dos fills:


Precedit per:
Ferran I
Rei de Nàpols
14941495
Succeït per:
Ferran II