[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alejandro Magariños Cervantes - Viquipèdia

Alejandro Magariños Cervantes

De Viquipèdia

Alejandro Magariños Cervantes
Alejandro Magariños Cervantes

Alejandro Magariños Cervantes (Montevideo, 3 d'octubre de 1825 - Rocha, 1893) va ser un polític, escriptor, professor i advocat uruguaià.

Relacionat amb el Partit Colorado, Magariños Cervantes va ser un polític destacat, que va arribar a ocupar càrrecs ministerials, així com també de docència i de la seva professió, l'advocacia. També va ser Rector de la Universitat de la República i un dels escriptors uruguaians en castellà més destacats del segle XIX.

[edita] Vida política

Culmina els seus estudis a Espanya, graduant-se com doctor en jurisprudència.

Després d'un llarg viatge per França, Magariños torna a l'Uruguai el 1855. Aquest any revalida el seu títol d'advocat i és nomenat Cònsol General a Buenos Aires. Un any més tard el president Bernardo Prudencio Berro ho designa Fiscal i retorna novament a Montevideo. No obstant això, amb el triomf de Venancio Flores en els comicis de 1865, Magariños decideix emigrar novament a Buenos Aires.

Quan el president Lorenzo Batlle y Grau assumeix el poder, Magariños retorna a la pàtria i és nomenat Ministre d'Hisenda i comença a exercir la docència a la Facultat de Dret, quan finalment, el 1878, i sota el govern del General Lorenzo Latorre, és nomenat Rector de la Universitat de la República. Durant el seu rectorat es restableixen els preparatoris universitaris, es consagra la llibertat d'estudis i s'atorga les primeres franquícies a l'Institut Politècnic de Salto. Finalment, Magariños formaria part del cos del Senat de la República fins a la seva posterior defunció el 1893.