[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Šarūnas Jasikevičius - Viquipèdia

Šarūnas Jasikevičius

De Viquipèdia

Medaller
Basquetbol
Jocs Olímpics
Bronze Sydney 2000 bàsquet masculí

Šarūnas Jasikevičius (nascut el 5 de març de 1976 a Kaunas, Lituània) és un jugador de bàsquet, mesura 1'93 metres i va ser triat MVP de l'Eurobasket 2003 i de la Final Four de l'Eurolliga 2005.

Jasikevicius es va anar als Estats Units a una edat primerenca, jugant en un institut de Pennsylvania i més tard en l'Universitat de Maryland. En la seva carrera universitària, va oferir un rendiment correcte com a escorta, però no va convèncer a cap equip de la NBA, i a l'acabar el seu cicle universitari va tornar a Lituània, on va jugar amb el Lietuvos Rytas en la temporada 98-99. Un any després, va fitxar per l'Olimpija eslovè, on va estar a les ordres de l'estricte Zmago Sagadin. Sarunas va aconseguir una medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Sydney 2000, quan la selecció lituana va perdre contra la nord-americana per una diferència de només dos punts. Va ser la victòria més ajustada de la història de la selecció americana de bàsquet des que va començar a utilitzar jugadors NBA, i un triple de Jasikevicius en l'últim segon va poder haver-los eliminat.

Després d'haver aparegut en l'escena internacional, Sarunas va signar amb el FC Barcelona, on Aíto García Reneses el va reconvertir en base, i va jugar allí des del 2000 fins al 2003. Es va convertir en un dels millors jugadors d'Europa, arribant a guanyar l'Eurolliga del 2003 al costat d'altres estrelles com Dejan Bodiroga o Gregor Fucka. En aquest mateix any, va guanyar l'Eurobasket amb la selecció lituana, guanyant en la final a l'Espanya de Pau Gasol, i va ser triat millor jugador. A causa de les retallades pressupostàries de l'equip de bàsquet del FC Barcelona per part del nou president Joan Laporta, Jasikevicius va haver d'abandonar el Barcelona, i va ser al Maccabi Tel Aviv, on va guanyar 2 Eurolligues seguides, la del 2004 i la del 2005.

En els Jocs Olímpics d'Atenes 2004, va aconseguir rescabalar-se de la derrota de Sidney, anotant 28 punts que van ser claus per a la victòria contra els Estats Units.

En l'estiu del 2005, Saras va donar el salt a la NBA al signar amb els Indiana Pacers.

Taula de continguts

[edita] Clubs

[edita] Palmarès

[edita] Títols internacionals de Selecció

  • Medalla de bronze en els Jocs Olímpics d'Atenes 2004, amb la Selecció de Bàsquet de Lituània.
  • Medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Sydney 2000, amb la Selecció de Bàsquet de Lituània.
  • Campió Eurobasket 2003, amb la Selecció de Bàsquet de Lituània.

[edita] Títols internacionals de Club

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Šarūnas Jasikevičius