[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xiprer de la Xina - Viquipèdia

Xiprer de la Xina

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Xiprer de la Xina
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Plantae
Divisió: Pinophyta
Classe: Pinopsida
Ordre: Pinales
Família: Cupressaceae
Gènere: Cupressus
Espècie: C. duclouxiana
Nom binomial
Cupressus duclouxiana
Hickel a A.Camus 1914

El Xiprer de la Xina (en xinès gan xiang bai, nom científic Cupressus duclouxiana) és una conífera de la família Cupressus, que comprèn la majoria d'espècies de xiprers del món. De forma natural es fa únicament a la Xina, en boscos temperats. És una espècie amenaçada; en queden pocs exemplars de grans dimensions, i la majoria es preserven tant sols com a arbres sagrats per als budistes.

[edita] Descripció

Pot créixer fins als 25 metres d'alçada. Les branques creixen en totes direccions i les fulles són molt petites (trets diferencials amb la similar espècie Cupressus sempervirens). Creix en altures entre els 1.400 i els 3.000 m. a les regions xineses de Guizhou, sud-oest de Sichuan, centre i nord-oest de Yunnan, i sud-est de Xizang, encara que es creu que ha estat introduïda en la major part d'aquests llocs. El seu hàbitat natural hauria estat en les gorges profundes dels rius Iang-Tsé, Mekong i Salween, en el sud-oest de Xina [1].

A la Xina era costum plantar-lo a prop de les pagodes. A Europa és emprat amb finalitats ornamentals. El seu nom és un homenatge al religiós, botànic aficionat i recol·lector de plantes François Ducloux (1864-1945), que operà a la regió xinesa de Yunnan.

[edita] Sinònims

Xiprer de Yunnan, Xiprer de Ducloux. Alguns botànics han enquadrat aquesta espècie dins d'altres: Cupressus austrotibetica (Silba) i Cupressus sempervirens (Franchet non Linnaeus), però comunament es consideren espècies diferents.

[edita] Enllaços

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies