[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Wills Memorial Building - Viquipèdia

Wills Memorial Building

De Viquipèdia

The Wills Memorial Building
The Wills Memorial Building

El Wills Memorial Building està situat a dalt de tot de Park Street, a Queens Road (Bristol, Regne Unit). És un dels edificis més coneguts de la Universitat de Bristol i actualment hi trobem la Facultat de Dret i el Departament de Ciències de la Terra, així com també la Biblioteca de Dret. L’arquitecte comentarista Nikolaus Pevsner ho va descriure així:

"una proesa en el Neogòtic, tan convincent, tan immens, i tan competent que un no pot evitar sentir-ne respecte." [1]

Taula de continguts

[edita] Història

El Wills Memorial Building va ser encarregat per Sir George Wills i Henry Herbert Wills, els magnats de la companyia de tabac de Bristol W.D. & H.O. Wills, en honor al seu pare, Henry Overton Wills III, benefactor i primer canceller de la Universitat. Sir George Oatley va ser l’arquitecte escollit i se li va encarregar construir un edifici resistent al temps. Va crear un disseny centrat en l’estil gòtic perpendicular per evocar els famosos edificis universitaris d’Oxford i Cambridge. La construcció va començar el 1915 però va aturar-se el 1916 a causa de la continuació de la Primera Guerra Mundial. A l'any 1919 es va seguir amb la seva construcció i, finalment, el Wills Memorial Building va ser obert al 1925 per Jordi V del Regne Unit i Maria de Teck. El cost total va ser de 501.566 lliures. Oatley va rebre l'honor de cavaller en el mateix any pel reconeixement de la seva feina a l'edifici.[2]

El 1940, durant la Segona Guerra Mundial, el gran vestíbul va ser greument afectat per l’explosió d’una bomba alemanya i l'edifici va restaurar-se en els anys 60.

[edita] Característiques

La característica dominant de l’edifici és la Wills Tower. La torre té la façana de formigó armat amb les pedres de Bath i Clipsham, amb escultures designades en col·laboració amb Jean Hahn de King's Heath Guild, Birmingham. Té una alçada de 66 metres i està coronat amb una llanterna octogonal, que allotja el Gran George, la quarta campana [3] més gran d’Anglaterra. Està caracteritzat per moltes gàrgoles, les quals caricaturitzen membres contemporanis del personal de la Universitat. A més del Great Hall hi ha una biblioteca general, una recepció i una cambra de l’ajuntament i 50 habitacions més que inclouen algun espai per a l’ensenyança, com per exemple aules de seminari i sales de conferències.

[edita] Enllaços externs

Whittingham, S. Wills Memorial Building (Bristol, 2003)

[edita] Referències

  1. Wills Memorial Building. University of Bristol, Centre for Romantic Studies. Data d'accés: 2006-03-18.
  2. New Chapter for the Wills Memorial Building. University of Bristol. Data d'accés: 2006-03-18.
  3. Wills Memorial Building. Bristol-Link.co.uk. Data d'accés: 2006-03-18.