[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vlieland - Viquipèdia

Vlieland

De Viquipèdia

Flylân
Bandera de Flylân
(Bandera de Flylân)
Situació de Vlieland als Països Baixos
Província Frísia
Alcalde Baukje Galama
Àrea
 - Terra
 - Aigua
315,79 km²
40,01 km²
275,78 km²
Població

 - Densitat
1.126
(1 juny 2005)

28 h/km²
Pàgina web vlieland.nl

Vlieland (Flylân en frisó) és una de les illes Frisones pertanyents als Països Baixos, situada entre Texel i Skylge. El mar del Nord hi queda al nord-oest i el mar de Wadden al sud-est.

Té un total de 12 km de platja i 26 de carrils per a bicicletes. Disposa, a més, d'una línia d'autobús (la núm. 110).

[edita] Situació administrativa i cultural

L'illa constitueix un únic municipi de 320,50 km², dels quals només 40,26 són de terra mentre que els 280,24 km² restants corresponen a aigua. Al començament del 2004 tenia una població de 1.157 habitants (amb una densitat, 35 hab/km², molt inferior a la mitjana estatal).

Tot i que actualment només té un sol poble (Oost-Vlieland), fins al segle XVIII en tenia també un altre: West-Vlieland, que fou definitivament abandonat el 1736 després de múliples inundacions i dels consegüents intents de reconstrucció.

Actualment pertany a la província de Frísia, si bé fins a la Segona Guerra Mundial pertanyia a la província d'Holanda Septentrional (el canvi fou l'any 1942). Ja no s´hi parla frisó.

[edita] Enllaços externs


 
Illes Frisones

Illes Frisones occidentals o neerlandeses:
Noorderhaaks - Texel - Vlieland - Richel - Skylge - Gryn - Amelân - Rif - Engelsmanplaat - Skiermûntseach - Simonszand - Rottumerplaat - Rottumeroog
Illes Frisones orientals o alemanyes:
Borkum - Kachelotplate - Memmert - Juist - Norderney - Heligoland - Baltrum - Langeoog - Spiekeroog - Wangerooge - Neuwerk - Pellworm - Nordstrand - de Halligen - Amrum - Föhr - Sylt
Illes Frisones septentrionals o daneses:
Rømø - Mandø - Fanø