[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Rottumeroog - Viquipèdia

Rottumeroog

De Viquipèdia

Rottumeroog és la més oriental de les illes frisones neerlandeses (o occidentals). Està situada a l'est de Rottumerplaat i a l'oest de Borkum, entre els mars del Nord i el de Wadden.

El nom significa illa (oog) de Rottum, un poblet de la província de Groningen situat entre Usquert i Kantens, al municipi d'Eemsmond. La raó és que allà hi havia un antic monestir anomenat Sint Juliana que n'era el propietari. Posteriorment l'illa passà a mans públiques, i actualment és una zona natural protegida d'accés prohibit. Només hi accedeixen dues vegades l'any grups de voluntaris sota guiatge de personal del Rijkswaterstaat per a netejar-ne les escombraries que el mar hi ha dut.

L'illa es mou progressivament cap a l'est. Antigament només un estret anomenat het Schil la separava d'Schiermonnikoog, mentre que actualment hi ha Rottumerplaat entremig. Aquest moviment és il·lustrat pel fet que fa dos-cents anys Rottumeroog estava situada on ara hi ha Rottumerplaat.

[edita] Enllaços externs

http://www.xs4all.nl/~asz00418/
http://www.warffum.com/digidorp.html?warffum/rottumeroog.html


 
Illes Frisones

Illes Frisones occidentals o neerlandeses:
Noorderhaaks - Texel - Vlieland - Richel - Skylge - Gryn - Amelân - Rif - Engelsmanplaat - Skiermûntseach - Simonszand - Rottumerplaat - Rottumeroog
Illes Frisones orientals o alemanyes:
Borkum - Kachelotplate - Memmert - Juist - Norderney - Heligoland - Baltrum - Langeoog - Spiekeroog - Wangerooge - Neuwerk - Pellworm - Nordstrand - de Halligen - Amrum - Föhr - Sylt
Illes Frisones septentrionals o daneses:
Rømø - Mandø - Fanø