[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Skylge - Viquipèdia

Skylge

De Viquipèdia

Skylge
Bandera de Skylge
(Bandera de Skylge)
Situació de Skylge als Països Baixos
Província Frísia
Alcalde Jurritt Visser
Àrea
 - Terra
 - Aigua
674 km²
88,10 km²
585,90 km²
Població

 - Densitat
4.737
(1 juny 2005)

54 Ew./km²
Pàgina web terschelling.nl

Skylge (Schylge en el dialecte frisó local; Terschelling en neerlandès) és una illa frisona pertanyent a la província de Frísia, situada entre Vlieland (a l'oest) i Amelân (a l'est). Té una superfície de 674,0 km², dels quals només 88,10 km² corresponen a terra i els darrers 585,90 km² a aigua; amb una població que l'1 de gener del 2004 era de 4.725 habitants.

Com la majoria de les altres illes frisones, el turisme hi és la principal font d'ingressos, cosa que fa que la població estival superi en tres vegades la regular (o hivernal). L'illa compta amb 89 km de costa (dels quals 30 km són platges) i 70 km de carrils bici.

A Skylge s'hi parlen tres varietats lingüístiques: a l'oest s'hi parla el dialecte frisó "Westers" i a l'est l'"Aasters", mentre que entremig hom hi parla un dialecte de l'holandès anomenat "Midslands" o "Meslanzers".

A través de la història Skylge ha canviat de mans diverses vegades; la darrera durant la Segona Guerra Mundial, en què juntament amb Vlieland deixà de pertànyer administrativament a Holanda Septentrional per incorporar-se a la província de Frísia.

Al final de la primavera s'hi celebra l'Oerol Festival, principal esdeveniment cultural de l'illa.

L'escola de navegació Willem Barentsz hi és present des de 1875.

Administrativament l'illa és un sol municipi, si bé dividit en diversos poblets:

  • Hoorn
  • Midsland
  • Aasterein (en neerlandès Oosterend)
  • West-Terschelling

[edita] Enllaços externs


 
Illes Frisones

Illes Frisones occidentals o neerlandeses:
Noorderhaaks - Texel - Vlieland - Richel - Skylge - Gryn - Amelân - Rif - Engelsmanplaat - Skiermûntseach - Simonszand - Rottumerplaat - Rottumeroog
Illes Frisones orientals o alemanyes:
Borkum - Kachelotplate - Memmert - Juist - Norderney - Heligoland - Baltrum - Langeoog - Spiekeroog - Wangerooge - Neuwerk - Pellworm - Nordstrand - de Halligen - Amrum - Föhr - Sylt
Illes Frisones septentrionals o daneses:
Rømø - Mandø - Fanø