[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia en japonès - Viquipèdia

Viquipèdia en japonès

De Viquipèdia

Viquipèdia en japonès
center
Idioma japonès
Data de creació Setembre de 2002
Articles 479.749
Usuaris registrats 200.490
Pàgines totals 1.181.396
Fitxers locals 55.911

La Viquipèdia en japonès (ウィキペディア Uikipedia?) és l'edició en japonès de la Viquipèdia, una enciclopèdia lliure i oberta. Aquesta edició és la cinquena més gran després de la Viquipèdia en anglès, la Viquipèdia en alemany, la Viquipèdia en francès i la Viquipèdia en polonès. Va començar al setembre de 2002, i en l'actualitat disposa de 479.749 articles.

El maig del 2001 es van crear dotze edicions de la Viquipèdia en diferents llengües, incloent-n'hi una en japonès. Tant la portada com les altres pàgines estaven escrites en alfabet llatí o romaji ja que el programari no permetia caràcters japonesos.

El primer article va ser "Nihongo No Funimekusu" (encara que era incorrecte, probablement volia dir onso taikei (fonologia) i estava escrit en romaji.

L'1 de setembre del 2002, el programari va ser actualitzat a la "Fase III" i els articles van ser traslladats a la nova versió. Va ser en aquest punt en el qual es va traduir el programari interfície al japonès.

Viquipèdia
Existeix una edició en japonès de la Viquipèdia
Projectes en japonès de la Fundació Wikimedia
Viccionari - Viquidites - Viquillibres - Viquinotícies - Viquipèdia - Viquitexts - Wikiversity


Edicions de les 25 Viquipèdies amb més articles
Anglès en: - Alemany de: - Francès fr: - Polonès pl: - Japonès ja: - Italià it: - Holandès nl: - Portuguès pt: - Castellà es: - Suec sv: - Rus ru: - Xinès zh: - Noruec no: - Finlandès fi: - Català ca: - Romanès ro: - turc tr: - Ucraïnès uk: - Esperanto eo: - Txec cs: - Hongarès hu: - Eslovac sk: - Danès da: - Indonesi id: - hebreu he: