[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viquipèdia en anglès - Viquipèdia

Viquipèdia en anglès

De Viquipèdia

Viquipèdia en anglès
center
Idioma anglès
Data de creació 15 de gener del 2001
Articles 2.303.213
Usuaris registrats 6.745.788
Pàgines totals 12.523.278
Fitxers locals 773.632

La Viquipèdia en anglès (Wikipedia) és la versió en anglès de l'enciclopèdia Viquipèdia. Creada el 15 de gener del 2001 i havent sobrepassat el milió d'articles l'1 de març del 2006[1], va ser la primera edició de la Viquipèdia i des de llavors ha estat la de majors dimensions. El 2005, aproximadament un terç dels articles de totes les viquipèdies pertanyien a l'edició en anglès. Aquest percentatge ha anat disminuint gradualment a aproximadament la meitat. Els dos projectes següents més grans són la Viquipèdia en alemany i la Viquipèdia en francès.

En la Viquipèdia en anglès hi ha un debat sobre quina varietat de la llengua anglesa ha de ser emprada, essent els majors candidats l'anglès estatunidencs i l'anglès britànic o anglès internacional. Els redactors han fet molts suggeriments, extenent-se l'alternativa de fer servir una varietat de l'anglès estàndard per desenvolupar el projecte de la Viquipèdia en anglès. Tanmateix, l'estàndard de facto consisteix en preferir una varietat apropiada de l'anglès per als articles de caire regional (per exemple, anglès canadenc per als temes relacionats amb el Canadà) però permetre en un altre cas qualsevol varietat de l'anglès, mentre la varietat de l'anglès sigui constant en tot el text d'un article.

En l'actualitat compta amb més de 2.000.000 articles.

[edita] Referències

  1. Un milió d'articles en anglès a la Viquipèdia a Elmundo.es
Viquipèdia
Existeix una edició en anglès de la Viquipèdia
Projectes en anglès de la Fundació Wikimedia
Viccionari - Viquidites - Viquillibres - Viquinotícies - Viquipèdia - Viquitexts - Wikiversity
Edicions de les 25 Viquipèdies amb més articles
Anglès en: - Alemany de: - Francès fr: - Polonès pl: - Japonès ja: - Italià it: - Holandès nl: - Portuguès pt: - Castellà es: - Suec sv: - Rus ru: - Xinès zh: - Noruec no: - Finlandès fi: - Català ca: - Romanès ro: - turc tr: - Ucraïnès uk: - Esperanto eo: - Txec cs: - Hongarès hu: - Eslovac sk: - Danès da: - Indonesi id: - hebreu he: