[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viatxeslav Mólotov - Viquipèdia

Viatxeslav Mólotov

De Viquipèdia

Viatxeslav Mólotov
Вячесла́в Мо́лотов
Viatxeslav Mólotov

3r President del Consell de Comisaris del Poble de la URSS
Mandat
19 de desembre de 1930 – 6 de maig de 1941
Precedit per Alexei Rikov
Succeït per Iósif Stalin

3r Ministre d'Afers Estrangers de la URSS
Mandat
3 de maig de 1939 – 1 de juny de 1956
Precedit per Maxim Litvinov
Succeït per Dmitri Shepilov

Naixement 9 de març de 1890
Russia Kukarka (Imperi Rus)
Mort 8 de novembre de 1986
URSS Moscou (RSFS de Rússia)
Partit polític POSDR i PCUS

Viatxeslav Mikhàilovitx Skriabin (Mólotov), en rus Вячесла́в Миха́йлович Скря́бин, "Мо́лотов", va ser un dirigent soviètic durant el govern de Iósif Stalin.

Mólotov va nèixer a Kukarka, província de Kírov, (Imperi Rus) el 9 de març de 1890. Va estudiar a l'Institut Politècnic de Sant Petersburg. Al 1906 es va unir als bolxevics i va prendre el sobrenom de Mólotov substituint el seu cognom, Skriabin. (Mólotov en rus significa "martell").

Al 1912 va crear amb Iósif Stalin el diari bolxevic Pravda i es va convertir en el seu editor. Va ser expulsat a Sibèria pel govern rus, però va aconseguir escapar a principis de 1917, per lluitar a favor de la Revolució Russa.

Mólotov va ser nomenat president del consell de ministres de la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) des de 1930 fins a 1941. Al 1939 va signar el pacte de no-agressió amb Alemanya com a ministre d'Afers Estrangers i durant la Segona Guerra Mundial va ser vicepresident del Comitè Nacional de Defensa.

Va representar l'URSS a l'Assemblea General de les Nacions Unides i va ser un altre cop ministre d'Afers Estrangers fins a 1956.

Les seves relacions amb el govern rus van empitjorar i Mólotov va ser traslladat a Mongòlia com a ambaixador fins a 1960.

Va ser expulsat del Partit Comunista de la Unió Soviètica al 1962 i va viure allunyat de la política fins a la seva mort el 8 de novembre de 1986.