[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universitat Internacional de Catalunya - Viquipèdia

Universitat Internacional de Catalunya

De Viquipèdia

Universitat Internacional de Catalunya (UIC)

 

Lema Veritas liberabit vos (La veritat us farà lliures)
Fundada 1997
Finançament Privat
Rector Josep Argemí i Renom
Ubicació Barcelona i Sant Cugat del Vallès, Catalunya (Espanya)
Coordenades n/d
Adreça Immaculada 22
08017 Barcelona
Alumnat 4.000
Personal Docent i Investigador 350
Afiliació Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives
Campus 2
Pàgina web oficial


La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) és una institució privada creada l’any 1997 amb la intenció de servir a la societat oferint una formació universitària integral de qualitat i promovent la investigació. Actualment la UIC imparteix 16 titulacions – amb possibilitat de cursar dobles titulacions -, 8 doctorats, una vintena de màsters i una gran oferta d'estudis de postgrau i formació continuada en els seus dos campus, situats a Barcelona i Sant Cugat del Vallès (planta baixa de l'Hospital General de Catalunya). Compta amb uns 4.000 alumnes i amb uns 350 professors.

Taula de continguts

[edita] Excel·lència

La UIC proposa un model docent basat en la recerca de l'excel·lència acadèmica que es caracteritza per impartir classes a grups reduïts i per oferir un ensenyament personalitzat i pràctic (un 40% de les classes són pràctiques) que potencia al màxim les competències instrumentals. Aplica un model dirigit no només a aconseguir bons professionals, sinó també a formar persones amb criteri i amb capacitats bàsiques per a adaptar-se amb facilitat als permanents canvis del mercat laboral. En totes les titulacions s'imparteixen assignatures transversals que permeten ampliar els horitzons del coneixement i adquirir noves competències, com capacitat d'anàlisi, treball en equip, comunicació oral i escrita, i presa de decisions.

[edita] Internacionalitat

El projecte docent té un marcat caràcter internacional, fet que permet enfocar la carrera professional de l'alumne en un escenari global. En algunes titulacions, com Comunicació Audiovisual, es pretén instruir a professionals que puguin desenvolupar la seva activitat en diversos països del nostre entorn europeu, i en Administració i Direcció d'Empreses s'ofereix la possibilitat d'estudiar part de la carrera a Itàlia, gràcies al conveni establert amb el Politénico di Torino. A través del Servei de Relacions Internacionals, la UIC canalitza la gestió de convenis amb institucions de tot el món i gestiona la realització d'intercanvis entre estudiants, mitjançant els programes Erasmus o Argos. De fet, un 10% de l'alumnat és estranger. Per tal de potenciar el coneixement de diferents idiomes es posa a la disposició de l'alumnat els denominats Self Access, on es pot aprofundir en el coneixement de l'idioma estranger mitjançant material multimèdia i el suport de professors. A més, s'aposta per l'anglès específic en cada titulació.

[edita] Investigació

En el seu compromís amb la societat, la UIC aposta fortament per la investigació, basada en la recerca de la veritat i posada al servei de la dignitat humana i del desenvolupament social. La UIC desenvolupa diverses línies d'investigació en el camp de l'arquitectura, les humanitats i la salut. L'aposta de la Universitat per la investigació es reflecteix en els programes de doctorat, les múltiples publicacions generades per professors, en l'augment creixent de becaris d'investigació i en el nombre de projectes en col·laboració amb empreses.

[edita] Instal·lacions d'última tecnologia

La UIC compta amb un plató de TV de 120 metres quadrats situat en un espai de dues plantes que acullen cinc sales d'edició AVID d'última generació, una sala de postproducció, control de realització, quatre cabines d'edició de ràdio, sala de convidats i de professors i maquillatge. Tot un equipament que permet als alumnes de Periodisme i Comunicació Audiovisual realitzar un gran nombre d'hores pràctiques en les pròpies instal·lacions. Per la seva banda, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ESARQ) disposa d'un taller d'arquitectura digital pioner a Espanya: dóna el salt des del virtual a la producció real d'arquitectura a escala natural 1:1, amb mitjans cibernètics i de CAD-CAM. El Campus Sant Cugat compta amb una Sala de Disecció, una Osteoteca i un Laboratori de Simulació d'Infermeria de 120 metres quadrats de tecnologia punta que permeten a l'alumnat simular casos reals des del primer dia. També acull la Clínica Universitària d'Odontologia, unitat adscrita a la Llicenciatura d'Odontologia en la qual els alumnes cuiden l'atenció bucodental dels seus pacients, supervisats en tot moment per un tutor. En total, la Clínica compta amb 48 boxes odontològics equipats amb les últimes tecnologies: equips de radiologia oral, equips de digitalització d'imatges i un microscopi per a cirurgia i endodòncia, entre altres components.

[edita] Extensió universitària

Conferències, seminaris, jornades d'actualitat, concerts… A la UIC hi ha vida universitària més enllà de les classes, ja que els estudiants tenen la possibilitat de participar en la redacció del periòdic de la universitat (NewsUIC), jugar en la lliga de futbol, cantar en la Coral, realitzar actuacions teatrals o fins i tot formar part del voluntariat Universitaris Solidaris, a través del qual es porten a terme projectes socials relacionats amb el seu àmbit professional. La UIC compta, fins i tot, amb un Grup Universitari de Submarinisme

[edita] Enllaços externs


Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives
Alacant | Andorra | Barcelona | Abat Oliba CEU | Autònoma de Barcelona | Internacional de Catalunya | Oberta de Catalunya | Politècnica de Catalunya | Pompeu Fabra | Ramon Llull | Jaume I | Miguel Hernández d'Elx | Girona | Lleida | Illes Balears | Perpinyà-Via Domitia | Rovira i Virgili | València-Estudi General | Politècnica de València | Vic