[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Unió Federalista de les Comunitats Ètniques Europees - Viquipèdia

Unió Federalista de les Comunitats Ètniques Europees

De Viquipèdia

la Unió Federalista de les Comunitats Ètniques Europees (francès Union fédéraliste des communautés ethniques en Europe (UFCE), alemany Föderalistische Union Europaïscher Volks-gruppen FUEV) és una organització no governamental creada el 1949 a Versalles, amb seu actual a Flensburg. Està dotatda d'un estatut participatiu dins el Consell d'Europa des del 1989[1] i des del 1995 a l'ONU.

Es tracta d'una reconstrucció del Congrés de les Nationalitats (Nationalitäten Kongresse) constituït a Ginebra de 1918 a 1938, i que fou acusat d'alimentar les querelles irredentistes. El seu fundador ha estat Joseph Martray, membre després de la Segona Guerra Mundial del Comité Consultiu de Bretanya, i braç dret de Yann Fouéré, director del diari La Bretagne.

Taula de continguts

[edita] Organitzacions membres

La UFCEE compta amb:

  • 44 organitzacions o partits membres titulars, entre ells el (Südtiroler Volkspartei, Unió Democràtica dels Hongaresos de Romania, Partit de la Coalició Hongaresa d'Eslovàquia) que alhora són membres del Partit Popular Europeu i compten tant amb eurodiputats com de diputats nacionals, així com Union Eslovena d'Itàlia, Aliança dels Hongaresos de Vojvodina.
  • 40 membres observadors (llista que no està completa [2]).

En total,entre les 44 organitzacions membres titulars hi ha 12 associacions de minories alemanyes d'Europa central, oriental i de l'ex-URSS, i 6 associacions de minories no-alemanyes (frisons, danesos, polonesos, roms, sòrabs) a Alemanya i 2 d'Àustria (croats, eslovencs). Els dos altres països que tenen un nombre important d'organitzacions membres són Hongria (romanesos, alemanys, eslovacs i croats) i Rússia (alemanys, balkars, karatxais, grecs).

[edita] Alemanya

[edita] Àustria

[edita] Dinamarca

[edita] França

Cap dels principals partits regionalistes francesos (de centre i de centre-esquerra), reagrupats al si de la federació Regions i Pobles Solidaris i de l'Aliança Lliure Europea, no s'adhereix, com a membre efectiu o observador, a l'UFCEE.

[edita] Geòrgia

[edita] Grècia

[edita] Hongria

[edita] Itàlia

[edita] Romania

[edita] Sèrbia

[edita] Eslovàquia

[edita] Suissa

[edita] Txèquia

[edita] Dirigents

L'actual président (des del 1996) és Romedi Arquint, de la Lliga Romanx (Suissa). El bretó Joseph Martray fou secretari general el (1949-1952) i el també bretó Pierre Lemoine ha estat president el (1986-1990). Els sis vicepresidents són membre de les minories alemanyes de Dinamarca, germanòfona del Tirol del Sud, croata d'Àustria, cornuallès del Regne-Unti, sòrab i danesa d'Alemanya. El secretari general actual (1999-), Frank Nickelsen, com el precedent, Armin Nickelsen (1987-1999), és alemany de Dinamarca, els dos precedents (1974-1982, 1982-1987) foren danesos d'Alemanya.

[edita] Enllaços externs

[edita] Notes i referències

  1. Llista dels membres la pàgina del Consell d'Europa [1]. Consultat el 29 de gener 2007
  2. pàgina de l'UFCEE (accés del 20/05/2007)